Karalienė Elizabeth II surengė audienciją po būgštavimų dėl jos sveikatos

Britų karalienė Elizabeth II trečiadienį surengė audienciją aukščiausio rango britų kariuomenės pareigūnui, praėjus beveik mėnesiui nuo jos pastarojo pasirodymo viešumoje.

Elizabeth II.<br>Scanpix nuotr.
Elizabeth II.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2021, 11:45 PM

Praėjusį sekmadienį 95 metų monarchė dėl „nugaros pasitempimo“ atšaukė dalyvavimą ceremonijoje, skirtoje paminėti visų karuose žuvusių Britanijos karių atminimą. Šis ir dar keli atšaukti karalienės pasirodymai oficialiuose renginiuose sukėlė būgštavimų dėl jos sveikatos.

Tačiau dabar ji priėmė darbą baigiantį gynybos štabo vadą Nicką Carterį į vakarus nuo Londono esančioje savo rezidencijoje Vindzore.

N. Carteris pas karalienę atvyko apsirengęs paradine uniforma. Ąžuoliniame kabinete svečią priėmusi monarchė dėvėjo gėlėtą suknelę ir stovėjo niekur nesiremdama, nors prieš kelias savaites viešumoje ji pasirodė pasiramsčiuodama lazdele.

Susitikimo įraše matyti, kad N. Carterį pasitiko karalienės takso ir korgio mišrūnas Kendi, viso susitikimo metu vėliau gulėjęs ant raudono kilimo prie durų.

Tai buvo pirmas kartas, kai karalienė asmeniškai ką nors priėmė nuo spalio 19 dienos, kai Vindzoro rūmuose vyko priėmimas tarptautiniams investuotojams.

Kitą dieną Bakingamo rūmai pranešė, kad Elizabeth II turėjo atšaukti planuotą dviejų dienų kelionę į Šiaurės Airiją, paklausiusi medikų rekomendacijų pailsėti.

Tačiau nepraėjus nė parai rūmai buvo priversti patvirtinti viename laikraštyje pasirodžiusį pranešimą, kad monarchė naktį praleido vienoje privačioje Londono ligoninėje.

Buvo pranešta, kad ligoninėje ji liko po tyrimų „dėl praktinių priežasčių“, o vėliau sugrįžo prie „lengvų pareigų“, įskaitant susitikimus per vaizdo skambučius su naujais ambasadoriais.

Nerimą dėl karalienės sveikatos būklės dar labiau pakurstė spalio 26 dienos pranešimas, kad ji nedalyvaus Jungtinių Tautų klimato kaitos konferencijoje Glazge, kaip buvo planuota.

Paaiškinta, kad toks sprendimas irgi buvo priimtas dėl gydytojų „patarimo pailsėti“. Tačiau karalienė Elizabeth II įrašė vaizdo žinutę pasaulio lyderiams, kurioje paragino juos bendrai imtis veiksmų pasaulinei klimato kaitai sustabdyti.

Vietoje karalienės konferencijoje dalyvavo jos 73 metų sūnus princas Charlesas, kuris dabar atstovauja monarchei kelionėje Jordanijoje ir Egipte.

Britų premjeras Borisas Johnsonas taip pat pabandė nuraminti visuomenę, kad monarchė neturi jokių rimtų sveikatos problemų.

Sekmadienį jis sakė, kad buvo susitikęs su karaliene be kamerų praėjusį trečiadienį.

„Ji laikėsi labai gerai“, – patikino jis žurnalistus.

Rūmų pareigūnai dėl visko kaltina įtemptą karalienės darbotvarkę – sugrįžusi iš savo Balmoralo pilies Škotijoje spalio pradžioje ji buvo ypač aktyvi.

Ji neatsisakė savo įsipareigojimų net po savo vyro princo Philipo mirties balandį; be kita ko, liepą monarchė susitiko su Didžiojo septyneto (G-7) lyderiais, kurių susitikimą Jungtinė Karalystė organizavo Anglijos pietvakarinėje Kornvalio grafystėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.