Nerimaujama dėl Elizabeth II sveikatos ir jau kalbama, kas nutiks, kai šalies vadovu taps jos sūnus

Beveik 70 metų karalienė Elizabeth II sėkmingai valdo Jungtinę Karalystę. Karalienė yra seniausia monarchijos atstovė visame pasaulyje ir Jungtinė Karalystė tuo labai didžiuojasi. Tačiau kad ir kaip bebūtų, anksčiau ar vėliau, karalienė vis tik turės savo valdžią perduoti savo sūnui, Velso princui Charlesui.

 Elizabeth II ir princas Charlesas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Elizabeth II ir princas Charlesas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Elizabeth II ir princas Charlesas.<br> Zumapress/scanpix nuotr.
 Elizabeth II ir princas Charlesas.<br> Zumapress/scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 11, 2021, 10:09 PM

Praėjusi pavasarį mirė karalienės vyras, princas Philipas. Jo mirtis sukrėtė visą pasaulį – Philipas buvo visų mylimas ir gerbiamas. Žinoma, labiausiai ši netektis paveikė karalienę Elizabeth II. Vis dažniau žiniasklaidoje išgirstama, kad dėl sveikatos problemų ji vis apsilanko ligoninėse, rašoma dailyexpress.com.

Natūralu, kad visuomenė nerimauja dėl jos sveikatos būklės – pavasarį jai suėjo 95-eri.

Pastaruoju metu monarchė vis rečiau pasirodo viešumoje ir lankosi renginiuose. Savo pareigas ji vis dažniau perleidžia artimiems karališkosios šeimos nariams. Šis faktas visuomenę vis labiau priverčia nerimauti dėl šalies likimo. Tačiau istorikas Edas Owensas tikina, kad dėl to visuomenė gali būti kaip niekad rami.

„Karalienės mirtis tikrai nesukels krizės šeimoje. Simbolinis valdžios perdavimas princui Charlesui jau prasidėjo. Princas dažnai pavaduoja mamą per įvairius renginius ir periminėja titulų suteikimą, kurį dažnai darydavo Elizabeth II“, – sakė istorikas.

Nepaisant to, dar galvojama, jog pasitraukus šalies vadovui, Jungtinė Karalystė gali prarasti įtaką Tautų Sandraugoje.

Pavyzdžiui, Barbadosas oficialiai pasiskelbė naujausia respublika pasaulyje ir panaikino karalienės Elizabeth II turėtą valstybės vadovės statusą per iškilmingą ceremoniją, kurioje dalyvavo monarchės sūnus princas Charlesas.

Per ceremoniją buvo nuleista Barbadoso karališkoji vėliava, karalienės simbolis, o generalgubernatorė Sandra Mason buvo prisaikdinta šios Karibų salų valstybės pirmąja prezidente.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?