Mirė „Meksikos Sinatra“ vadintas legendinis dainininkas Vicente Fernandezas

Meksika gedi sekmadienį mirusio legendinio dainininko, „ranchero muzikos karaliumi“ tituluoto Vicente Fernandezo, daugiau nei dešimties „Grammy“ apdovanojimų laureato.

 V.Fernandezas.<br> REUTERS/ Scanpix nuotr.
 V.Fernandezas.<br> REUTERS/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2021, 7:59 PM

81 metų estrados dainininkas, išgarsėjęs savo plačiais sombrero ir romantiškomis dainomis, kurios buvo dainuojamos daugybėje švenčių, mirė ligoninėje Gvadalacharos mieste, jo šeima paskelbė socialiniame tinkle „Instagram“.

Šalies prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė užuojautos žinutę „Vicente Fernandezo, mūsų laikų ranchero muzikos simbolio, žinomo ir pripažinto Meksikoje ir užsienyje, šeimai, draugams ir milijonams gerbėjų“.

Rugpjūčio mėnesį V. Fernandezas parkrito savo rančoje netoli Gvadalacharos ir nuo tada gulėjo ligoninėje.

Per 50 metų trukusią karjerą iš ūkininkų šeimos kilęs V. Fernandezo pardavė milijonus albumų, taip pat pasirodė dešimtyse filmų.

Jis buvo laikomas tikru ranchero muzikos stiliaus meistru.

Išgarsėjęs tokiais hitais kaip „Por tu maldito amor“ ir „Que te vaya bonito“, dainininkas yra pelnęs tris „Grammy“ apdovanojimus ir devynis Lotynų muzikos „Grammy“ apdovanojimus.

Per savo gyvenimą V. Fernandezas regėjo ir gerų, ir sunkių laikų. Dainininkas karjerą pradėjo nuo pasirodymų gatvėse už arbatpinigius, o blogiausia akimirka jo gyvenime buvo per turą 1998 metais, kai jo sūnus Vicente Fernandezas jaunesnysis buvo pagrobtas ir nelaisvėje laikytas 121 dieną, pagrobėjams pareikalavus 10 mln. JAV dolerių išpirkos.

Norėdami įrodyti savo ketinimų rimtumą, pagrobėjai jaunuoliui nupjovė du pirštus.

Remiantis neoficialia dainininko biografija, kurią parengė Argentinos žurnalistė Olga Wornat, kitas dainininko sūnus buvo Sinaloa narkotikų kartelio boso draugas.

Leidinys „The Houston Chronicle“ V. Fernandezas pavadino „ranchero muzikos Sinatra“.

Visgi dainininko biografijoje būta ir kontroversiškų akimirkų.

Savo knygoje „El Ultimo Rey“ („Paskutinysis karalius“) O. Wornat teigia, kad V. Fernandezas buvo aršus varžovo dainininko Juano Gabrielio priešininkas, nes pastarasis buvo homoseksualas, o V. Fernandezas – žmogus iš kitos eros“. J. Gabrielis mirė 2016 metais.

V. Fernandezas taip pat buvo apkaltintas palietęs moteris be jų sutikimo pozuodamas su jomis nuotraukoms. Pats dainininkas neigė elgęsis netinkamai.

V. Fernandezas mirė per Gvadalupės Mergelės, šalies globėjos ir mariačių orkestrų įkvėpimo šaltinio, šventę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.