Per Kalėdas netikėtai mirė garsus režisierius Jeanas-Marcas Vallée

Sekmadienį Kanadoje netikėtai mirė režisierius ir prodiuseris Jeanas-Marcas Vallée, laimėjęs „Emmy“ už populiariojo HBO serialo „Big Little Lies“ („Nekaltas melas“) režisūrą ir kurio 2013 m. drama „Dalaso pirkėjų klubas“ pelnė daugybę „Oskaro“ nominacijų. Jam buvo 58 metai.

Per Kalėdas mirė garsus režisierius Jeanas-Marcas Vallee.<br> Scanpix nuotr.
Per Kalėdas mirė garsus režisierius Jeanas-Marcas Vallee.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2021, 9:46 AM, atnaujinta Dec 27, 2021, 11:01 AM

Jo atstovas Bumble Wardas sekmadienį sakė, kad J.M.Vallée savaitgalį netikėtai mirė savo namuose už Kvebeko miesto (Kanada). Mirties priežastis kol kas neskelbiama.

J.M.Vallée buvo pripažintas už savitą požiūrį į filmų kūrimą ir per pastarąjį dešimtmetį dirbo su tokiomis žvaigždėmis kaip Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Amy Adams ir Jake'u Gyllenhaalu.

Jis pakvietė Emily Blunt 2009 metais vaidinti filme „Jaunoji Viktorija“, o Holivude tapo geidžiamu po to, kai „Dalaso pirkėjų klubas“, kuriame vaidina Matthew McConaughey ir Jaredas Leto, pelnė šešias „Oskarų“ nominacijas.

Jis dažnai filmavo su natūralia šviesa ir rankinėmis kameromis ir suteikė aktoriams laisvę improvizuoti scenarijų ir judėti scenos vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.