„La Scala“ pagrasino nutrauksianti bendradarbiavimą su rusų dirigentu V. Gergijevu

Milano teatras „La Scala“ pareikalavo, kad žinomas rusų dirigentas Valerijus Gergijevas paragintų Kremlių taikiai sureguliuoti Ukrainos krizę, kitaip pagrasino nutrauksiąs su juo bendradarbiavimą.

 Valerijus Gergijevas<br> Scanpix/TS nuotr.
 Valerijus Gergijevas<br> Scanpix/TS nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2022, 4:28 PM, atnaujinta Feb 24, 2022, 4:56 PM

Kaip informavo ketvirtadienį Italijos naujienų agentūra ANSA, teatro vadovybė, kurios narys yra ir Milano meras Giuseppe Sala, nusiuntė dirigentui atitinkamą pranešimą.

„La Scaloje“ rodoma „Pikų dama“, kurią diriguoja V. Gergijevas, žmogus, neslepiantis savo artimų ryšių su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, ir mes manome, kad jis turi užimti aiškią poziciją ir pasisakyti prieš įsiveržimą į Ukrainą, kitaip mes turėsime nutraukti bendradarbiavimą su juo“, – cituoja mero žodžius ANSA.

Marijos teatro (Sankt Peterburgas) meno vadovas ir generalinis direktorius V. Gergijevas jau daugelį metų yra „La Scalos“ nuolatinis kviestinis dirigentas.

2014 metais V. Gergijevas buvo vienas iš 80 garsiausių Rusijos menininkų, pasirašiusių atvirą laišką, kuriame buvo reiškiama parama prezidento V. Putino politikai dėl Ukrainos ir Krymo.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.