Rastas negyvas Ukrainoje gimęs oligarchas Mikhailas Watfordas

Jungtinėje Karalystėje, savo paties namuose rastas negyvas Ukrainoje gimęs oligarchas Mikhailas Watfordas (1955-2022), praneša „The Guardian“.

Londone rastas Ukrainoje gimusio oligarcho kūnas.<br>Scanpix/ soc. tinklo nuotr.
Londone rastas Ukrainoje gimusio oligarcho kūnas.<br>Scanpix/ soc. tinklo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2022, 11:19 AM, atnaujinta Mar 4, 2022, 12:42 PM

Kaip skelbiama, dėl 66-erių metų amžiaus vyro mirties aplinkybių vis dar atliekamas tyrimas, tačiau kol kas netikima, kad verslininko mirtis kaip nors galėtų būti susijusi su šiuo metu vykstančiais politiniais įvykiais – Rusijos sukeltu karu Ukrainoje.

„The Sun“ duomenimis, vyras nusižudė. Ten pat teigiama, jog daugiau detalių apie oligarcho mirtį pateikė jo kaimynė, kuri netiki, jog M.Watfordas galėjo pats nusižudyti.

Pasak moters, vėlionis buvo kito oligarcho – Boriso Berezovskio (1946-2013) – bičiulis. Beveik prieš dešimtmetį B.Berezovskis taip pat buvo rastas negyvas savo namuose Jungtinėje Karalystėje.

Pomirtinės ekspertizės metu buvo nustatyta, kad B.Berezovskio mirtis siejama su savižudybe ir kad nebuvo jokių smurtinės veiklos požymių. Tuo metu, M.Watfordas savo kaimynei galimai sakė, jog jo bičiulis prieš save pats rankos nepakėlė.

Praėjusio amžiaus šeštajame dešimtmetyje Ukrainoje gimęs M.Watfordas anksčiau buvo žinomas tiesiog Mishos vardu. Jis pakeitė savo pavardę emigravęs į Jungtinę Karalystę. 

Iš pradžių, kartu su este žmona verslininkas gyveno Londone, vėliau jiedu persikėlė gyventi į Surėjaus grafystę. Verslininkas buvo ir trijų vaikų tėvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.