Ukraina paskelbė Nikolajaus Baskovo paiešką

„Rusija karo nepradeda. Rusija juos (karus, Red.) pabaigia“ – toks užrašas, kurį paskelbė skelbiamas Rusijos operos ir popmuzikos dainininkas Nikolajus Baskovas (45 m.), regis, jam skaudžiai atsirūgs. Ukrainos generalinė prokurorė Irina Venediktova paskelbė, kad paskelbta atlikėjo paieška.

 N.Baskovas.
 N.Baskovas.
  N.Baskovas.
  N.Baskovas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 7, 2022, 2:48 PM, atnaujinta Mar 7, 2022, 3:00 PM

Vasario 25-osios vakarą N.Baskovas socialinio tinklo „Instagram“ asmeninėje paskyroje išreiškė palaikymą karo veiksmus Ukrainoje pradėjusiam Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, kritikavo NATO ir JAV.

Už jo pasisakymus nepageidaujamu šalyje N.Baskovą jau paskelbė Latvija. Ji uždraudė dainininkui atvykti į savo šalį.

Tuo tarpu Ukrainos generalinė prokurorė savo socialiniame tinkle rėžė ilgą kalbą apie neteisingą N.Baskovo nusistatymą.

„Savo veiksmais propagavote, pateisinote karą, kvietėte mirti į Ukrainą, ir mes neturime teisės ignoruoti šio fakto“, – teigė ji.

Emocingame prokurorės įraše pažymima, kad N.Baskovas padarė įtaką milijonams savo sekėjų ir dabar jo statusas Ukrainoje – įtariamasis.

„Kitaip tariant, Ukrainos prokurorai mano, kad padarėte nusikaltimą, už kurį baudžiama laisvės atėmimu. Be to, Ukrainos teismas, išnagrinėjęs tyrimo ir prokuratūros poziciją, priėjo prie išvados, kad prašymą dėl jūsų suėmimo galima patenkinti. Tai reiškia, kad artimiausiu metu būsite sulaikytas šalies, kurios sieną kirsite, teisėsaugos institucijos.

Rekomenduoju šiek tiek laiko skirti tinkamų ir kompetentingų teisininkų paieškai, kuriuos, esu įsitikinusi, pažįstate. Jūsų valdžios draugai patars pamiršti šį juokingą įvykį ir toliau gyventi turtingai bei gražiai. Mūsų užduotis kiek kitokia – parodyti pasauliui, kad Ukrainos prokurorai ir teisėjai veikia išimtinai įstatymų ribose, suteikdami įtariamajam visas galimybes gintis“, – rašė I.Venediktova.

Lrytas.lt primena, kad N.Baskovas savo instagram paskyroje rašė: „Rusijos veikla visiškai atitinka tarptautinę teisę. Sprendimas vykdyti specialiąją karinę operaciją buvo priimtas vadovaujantis 2014 m. JT Chartijos 7 dalies 51 straipsniu, numatantis neatimamą teisę į individualią ar kolektyvinę savigyną“. Visą įrašą rasite čia:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.