Su mažamečiu sūnumi iš Kijevo pabėgusi „Mis Ukraina“: „Nebuvo vietos, kur neskambėtų sirenos“

2018-aisiais „Mis Ukraina“ titulą pelniusi Veronika Didusenko (26 m.) Los Andžele surengė spaudos konferenciją. Moteris drauge su Los Andželo moterų teisių advokate Glorija Allred kalbėjosi apie Ukrainos pabėgėlių padėtį ir tai, ką tenka išgyventi Rusijos agresiją kenčiančioje šalyje likusiems žmonėms, praneša euronews.com.

Veronika Didusenko.<br> lrytas.lt koliažas,
Veronika Didusenko.<br> lrytas.lt koliažas,
Veronika Didusenko.<br> Scanpix/AFP nuotr.
Veronika Didusenko.<br> Scanpix/AFP nuotr.
Veronika Didusenko.<br> Scanpix/RS nuotr.
Veronika Didusenko.<br> Scanpix/RS nuotr.
Veronika Didusenko.<br> Scanpix/AFP nuotr.
Veronika Didusenko.<br> Scanpix/AFP nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>Ratynskiy Vyacheslav/unian.info nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>Ratynskiy Vyacheslav/unian.info nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2022-03-10 14:00

Praėjusį mėnesį Rusijai pradėjus invaziją į Ukrainą, Veronika Didusenko drauge su mažamečiu sūnumi nusprendė bėgti iš Kijevo.

„Mis Ukraina“ titulą pelniusi moteris sakė, kad ji ir jos 7-erių sūnus pirmą karo dieną buvo pažadinti nuo aviacijos antskrydžių sirenų ir sprogimų garsų. Tuomet kartu su tūkstančiais kitų žmonių evakavosi.

„Vaje.. kelionėje link Ukrainos sienos nebuvo vietos, kur neskambėtų sirenos, kur nesprogtų raketos ir bombos“, – pasakojo ji.

Per pastarąsias savaites iš Ukrainos pabėgo daugiau nei 2 mln. žmonių.

Pabėgimas iš Kijevo

V.Didusenko ir jos sūnus galiausiai pateko į Moldovą ir keliavo per kitas Europos šalis, kol pasiekė Ženevą, Šveicariją. „Mis Ukraina“ sakė, kad ji priėmė „širdį draskantį“ sprendimą palikti ten savo sūnų ir išvykti į JAV, kad surengtų spaudos konferenciją.

Mėlyna ir geltona Ukrainos vėliavos spalvomis pasipuošusi V.Didusenko sakė, kad drauge su G.Allred priėmė sprendimą apie tai prabilti Tarptautinės moters dienos proga.

„Šiuo metu metro stotyse ir slėptuvėse milijonai ukrainiečių vaikų ir jų mamų dreba nuo kiekvieno garso. Dar labiau skaudina širdį, kad šiose prieglaudose moterys gimdo tokiomis sąlygomis“, – apmaudo neslėpė V.Didusenko.

Moteris pasakojo, kad jos prašymas gauti vizą sūnui ir drauge keliauti į JAV buvo atmestas. Šį savaitgalį ji planuoja grįžti į Ženevą, kad vėl su juo susitiktų.

Tačiau moterų teisių advokatė Glorija Allred sakė tikinti, jog JAV pareigūnai šiuo momentu sušvelnins vizų politiką, kad daugiau nuo karo bėgančių ukrainiečių galėtų ten rasti prieglobstį.

V.Didusenko teigė, kad ukrainiečiai yra įsipareigoję ginti savo šalį, tačiau jiems reikia daugiau pagalbos iš kitų šalių.

„Ukrainiečiai tikrai turi drąsos ginti savo žemę ir namus, tačiau norint sustabdyti nesibaigiantį puolimą iš rytų ir šiaurės, jiems labai reikia ginklų ir amunicijos. Kovosime už savo ir jūsų laisvę“, – kalbėjo ji

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.