Turtuose besimaudantys Vladimiro Putino vaikai: kiek jų ir kas apie juos iš tiesų žinoma?

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas (69 m.) savo asmeninį gyvenimą slepia po devyniais užraktais. Vis pasklinda kalbos apie jo tariamas meilužes bei vaikus. Tačiau kas iš tiesų yra žinoma apie šį vyrą, pradėjusį žiaurų karą Ukrainoje?

V.Putino asmeninis gyvenimas – paslaptis.
V.Putino asmeninis gyvenimas – paslaptis.
 V.Putinas su tuomete žmona Liudmila ir dukra Marija 2007-aisiais.<br> Scanpix nuotr.
 V.Putinas su tuomete žmona Liudmila ir dukra Marija 2007-aisiais.<br> Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Jakaterina – sportinių šokių aistruolė.<br> Scanpix nuotr.
Jakaterina – sportinių šokių aistruolė.<br> Scanpix nuotr.
 V.Putinas ir A.Kabajeva.<br>  Scanpix nuotr.
 V.Putinas ir A.Kabajeva.<br>  Scanpix nuotr.
Oficialiai V.Putinas turi dvi dukras – Mariją ir Jakateriną.
Oficialiai V.Putinas turi dvi dukras – Mariją ir Jakateriną.
 Jelizaveta Krivonogich.
 Jelizaveta Krivonogich.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Mar 15, 2022, 7:34 PM

Nenuginčijamas faktas – Rusijos prezidentas turi dvi suaugusias dukteris – 36-erių Mariją, dažniau vadinamą Maša, ir 35-erių Jekateriną, arba Katią. Jų jis susilaukė su žmona Liudmila, su kuria apie skyrybas pranešė 2013-aisiais. Vladimiras ir Liudmila buvo vedę beveik 30 metų.

Vyresnioji V. Putino duktė Мarija Putina gimė 1985 metų balandžio 28 dieną tuomečiame Leningrade (dabartiniame Sankt Peterburge), o Jekaterina – 1986 metais rugpjūčio 31 dieną tuometėje Vokietijos Demokratinėje Respublikoje. (Leningrade gimęs V.Putinas nuo 1975 m. iki 1992 m. buvo KGB Pirmosios valdybos (užsienio žvalgyba) karininkas ir 1985–1990 m. dirbo Rytų Vokietijoje). Būtent Vokietijoje praėjo mergaičių vaikystė. Kai 1990 metais Putinų šeima grįžo gyventi į Sankt Peterburgą, jos įstojo į vokiečių gimnaziją „Petershule“. Po to porą metų mokėsi Maskvoje, mokykloje prie Vokietijos ambasados. Nuo 2000 m., kuomet tėvas buvo pirmąkart išrinktas Rusijos prezidentu, saugumo sumetimais mergaitės buvo mokomos namuose.

2003 m. abi įstojo į Sankt Peterburgo valstybinį universitetą, tęsė mokslus Maskvoje.

Marija pasirinko biologiją, vėliau tapo endokrinologe ir dirba mokslinį darbą šioje srityje, yra mokslinės knygos bendraautorė, dalyvauja labdaringo fondo, padedančio vaikams, sergantiems endokrininės sistemos ligomis, veikloje. Kiek išsiaiškino Rusijos žiniasklaida, studijų metais Marija nešiojo Voroncovos pavardę.

Jaunesnioji V.Putino duktė Jakaterina pasirinko studijuoti Tolimųjų Rytų istoriją ir kultūras. Ji žinoma Tichonovos pavarde. Baigusią Maskvos valstybinį universitetą, rektorius pakvietė ją bendradarbiauti universiteto technologijų ir inovacijų srityje.

Slaptas viešas romanas

Dar iki pranešant apie skyrybas, kalbėta apie V.Putino romaną su gimnaste Alina Kabajeva. Neva ji dar prieš V.Putinui išsiskiriant pagimdė jam vaiką.

2000-ųjų Sidnėjaus olimpiadoje iškovojusi meninės gimnastikos bronzą kitąmet A.Kabajeva įkliuvo dėl dopingo, nors pati neigė vartojusi uždraustus preparatus.

Tarptautinė gimnastikos federacija tada 18 metų rusę diskvalifikavo 1 metams ir atėmė iš jos 2001-ųjų pasaulio čempionės titulą.

2001-ųjų gruodžio 1-ąją A.Kabajeva pirmą kartą buvo paminėta oficialiame Kremliaus tinklalapyje: V.Putinas apsilankė sporto renginyje, kuriame buvo padaryta pirmoji garsi jaunos gimnastės bendra nuotrauka su 31 metais vyresniu prezidentu.

2004-aisiais A.Kabajeva Atėnuose tapo olimpine čempione, 2007-aisiais baigė sportinę karjerą ir tais pačiais metais su Kremliaus partija „Vieningoji Rusija“ pateko į Dūmą. Būdama deputatė ji per metus uždirbdavo apie 10 milijonų rublių (dabartiniu kursu – apie 110 tūkst. eurų), o 2014-aisiais paliko Rusijos parlamentą ir pradėjo vadovauti „Nacionalinės media grupės“ direktorių tarybai. NMG akcininkas – senas V.Putino bičiulis.

Kabajevos šeimos nekilnojamasis turtas, apie kurį yra žinoma, vertinamas 1,25 mlrd. rublių (14 mln. eurų).

Įvairių žiniasklaidos priemonių duomenimis, A.Kabajeva pirmo sūnaus susilaukė 2009 m. ir pavadino jį Vladimiru. 2015-aisiais pranešta, kad vienoje Šveicarijos klinikų ji pagimdė dukterį, o 2019 metais Maskvoje – dvynius berniukus.

Po skyrybų dingo milijonai

„Oficialios“ V.Putino dukros pasuko skirtingais keliais. Marija – genetikos tyrėja. Jakaterina – Maskvos valstybinio universiteto Nacionalinio intelektinio rezervo centro vadovė.

Jakaterina – jau išsiskyrusi. Ji buvo ištekėjusi už Kirilo Šamalovo. Jo tėvas, stambus verslininkas Nikolajus Šamalovas, priklausė artimų V.Putinui draugų ratui ir net buvo banko „Rosija“ akcininkas. K.Šamalovas, tuomet būdamas 26-erių, staiga stipriai palypėjo karjeros laiptais. Jis užėmė administracinės paramos verslui viceprezidento postą „Sibur“ – stambiausioje Rusijos naftos chemijos kompanijoje. Jos gamybinės aikštelės įsikūrusios daugiau nei 20 šalies regionų. Produkcija tiekiama automobilių gamybos, statybos, kuro ir energetikos komplekso vartotojams, pirmojo būtinumo prekių, chemijos ir kitų pramonės šakų gamintojams į 80 pasaulio šalių. „Sibur“ turėjo daugiau negu 26 tūkstančius darbuotojų. „Beveik niekuo“ buvęs K.Šamalovas vedęs V.Putino dukrą tapo viceprezidentu kompanijos, kurios bendra vertė – daugiau kaip 15 mlrd. JAV dolerių. Dar po trejų metų „Sibur“ viceprezidentas tapo kompanijos bendraturčiu įsigijęs 3,8 procento akcijų, kurių rinkos kaina buvo 380 mln. JAV dolerių. Dar po metų K.Šamalovas iš pagrindinio banko „Rosija“ savininko ir „Sibur“ bendraturčio Genadijaus Timčenkos nusipirko 17 procentų akcijų ir tapo antruoju kompanijos akcininku. Taip jis tapo jauniausiu doleriniu Rusijos milijardieriumi. Tiesa, išsiskyręs su Jakaterina iš to sąrašo greitai išnyko.

K.Šamalovas ir Jakaterina buvo pažįstami nuo vaikystės ir toliau bendravo jaunystės metais. Kada jų pažintis virto romanu, nežinoma. Bet 2012-aisiais jie jau kartu kūrė prabangų gyvenimą Rusijoje ir Prancūzijoje. Rusijoje tai buvo Pamaskvio dvaras Usove, kur bendros išlaidos įsigyto namo pertvarkai, baldams ir įrengimui siekė beveik 9 mln. eurų. Prie šios sumos pridėjus žemės sklypo ir paties namo vertę bendra dvaro kaina galėtų siekti apie 15–17 mln. eurų. Tuo pat metu įsimylėjėliai įsirenginėjo nedidelę pilį Prancūzijoje, Biarico miestelyje. Šis pirkinys kainavo 4,5 mln. eurų.

Prezidento dukters vestuvės su „Sibur“ viceprezidentu ir bendraturčiu buvo atšvęstos be triukšmo Leningrado srityje esančiame kalnų kurorte „Igora“. Dalyvavo ne daugiau kaip šimtas svečių ne tik iš Rusijos, bet ir iš Vokietijos, Italijos, Serbijos. Buvo švenčiama tris dienas, įskaitant gatvių pramogas „Ruskij prazdnik na ploščiadi!“ („Rusų šventė aikštėje!“).

Bendra jų laimė truko neilgai. 2018-ųjų pradžioje buvo pranešta apie oficialų poros išsiskyrimą, nors tai įvyko gerokai anksčiau. Likus pusei metų iki skyrybų K.Šamalovas pardavė kompanijos „Sibur“ akcijų paketą tam pačiam G.Timčenkai, iš kurio įsigijo prieš vestuves su jaunesniąja Rusijos prezidento dukterimi. Vėliau verslo žiniasklaida paviešino pranešimus, kad iš akcijų pardavimo Šamalovas jaunesnysis nieko neuždirbo. Šį paketą gavo ne kaip kapitalą, o kaip Rusijos prezidento pasitikėjimo garantiją. Neliko pasitikėjimo – teko išsiskirti su akcijomis. Netrukus sutiko kitą moterį – buvusią Maskvos merijos valdininko žmoną Žaną Volkovą. Dabar ji turi Šamalovos pavardę.

Ištekėjo už olando

2004 m. V.Putino vyresnioji duktė Marija ištekėjo už olandų verslininko Jorrito Faasseno ir prisiėmė jo pavardę. 2012 m. rugpjūčio 15 d. jiems gimė sūnus. V.Putino žento asmenybė taip pat apgaubta paslapčių. Yra žinoma, kad jis užėmė atsakingas pareigas Rusijos valstybinėje dujų kompanijoje „Gazprom“. J.Faassenas buvo atsidūręs žiniasklaidos akiratyje 2010 m., kuomet po konflikto kelyje jį sumušė rusų bankininko Matvejaus Urino apsaugininkai. Bankininkas buvo nuteistas 7,5 metų kalėjimo ir gaudamas vis naujus nuosprendžius. Apie tai, kur gyvena šeima, informacija prieštaringa. Yra žinių apie tai, kad jų namai – Nyderlanduose, kaime netoli Hagos. Tačiau po Malaizijos avialinijų lėktuvo numušimo virš Donecko, kuomet žuvo nemažai Nyderlandų piliečių, V.Putino duktė su šeima neva paspruko iš šalies, bijodama keršto.

Marijai taip pat priklauso prašmatnus namas Maskvoje netoli JAV ambasados.

Turi anūkų ir dar vieną meilužę?

2017 metais V. Putinas paskelbė, kad turi du anūkus, tačiau detalių nepateikė, tik pasakė, kad vienas jų „jau eina į darželį“, o kitas „gimė neseniai“.

2020 m. interneto svetainė „Proyekt“ paskelbė pranešimą, kuriame teigiama, kad V. Putinas turi dar vieną dukrą Jelizavetą, gimusią 2003 m., iš romano su moterimi, vardu Svetlana Krivonogich.

Rusijos nepriklausomas tiriamosios žurnalistikos portalas „Projekt“ skelbia, kad V.Putinas su S.Krivonogich susipažino dar iki tol, kai tapo prezidentu. 1999-ųjų balandį, būdamas Federalinės saugumo tarnybos (FSB) direktoriumi, jis skraidė į komandiruotes drauge su S.Krivonigich. Praėjusio dešimtmečio pabaigoje, „Projekt“ žiniomis, V.Putino ir S.Krivonogich artimas ryšys nutrūko.

Tačiau prieš tai, 2003-iaisiais S.Krivonogich pagimdė dukterį. Dokumentuose, kuriuos pavyko gauti „Projekt“, Jelizavetos Krivonogich tėvas nenurodytas, žinoma tik merginos tėvavardis – Vladimirovna. Išvertus iš rusų kalbos tai reiškia, kad tėvo vardas – Vladimiras. Dabar J.Krivonogich gyvena prisidengusi kita pavarde, o jos paskyrose socialiniuose tinkluose vardas – irgi išgalvotas (Luiza Rozova). Sprendžiant iš nuotraukų, mergina nepaprastai panaši į Rusijos prezidentą.

Banke „Rossija“ S.Krivonogich pradėjo dirbti vėliausiai 2001-aisiais, o paskui tapo akcininke. Informacija apie tai pirmą kartą pasirodė banko ataskaitose 2007 m. Tada S.Krivonogich priklausė 3,6 proc. banko akcijų, o 2019 m. pradžioje – 2,8 proc. , kurių vertė – maždaug 9 mln. eurų. „Projekt“ pažymi, kad bankas „Rossija“ buvo sukurtas Sank Peterburgo valdininkų „perestroikos“ Sovietų sąjungoje metu praėjusio amžiaus 9-ajame dešimtmetyje, o vėliau suklestėjo V.Putino dėka. Iki 2000 m. bankas veikė tik Rusijos šiaurės vakaruose ir atstovybę Maskvoje atidarė po to, kai V.Putinas tapo Rusijos prezidentu.

„Projekt“ duomenimis, S.Krivonogich priklauso V.Putino mėgstamo kalnų slidinėjimo kurorto „Igora“ Leningrado srityje 75 proc. akcijų. Tuo tarpu jau minėtam J.Kovalčiukui – 25 proc. Lygiai tokiomis pat dalimis išdėstyta dar vieno objekto – prestižinio prekybos ir laisvalaikio centro Sankt Peterburge – nuosavybė. Be to, Krivonogich šeimai priklauso nekilnojamojo turto objektai Sankt Peterburge, Maskvoje ir Sočyje, kurių bendra vertė – apie 12 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.