A. Schwarzeneggeris kreipėsi į V. Putiną ir Rusijos žmones: „Tikiuosi, leisite man pasakyti tiesą apie karą Ukrainoje“

Filmų „Terminatorius“ žvaigždė Arnoldas Schwarzeneggeris (74 m.) kreipėsi į Vladimirą Putiną (69 m.), ragindamas nutraukti „beprasmį“ karą Ukrainoje, ir „naujaisiais didvyriais“ pavadino prieš šį konfliktą protestuojančius rusus.

 Arnoldas Schwarzeneggeris viešai kreipėsi į Vladimirą Putiną.<br> lrytas.lt koliažas.
 Arnoldas Schwarzeneggeris viešai kreipėsi į Vladimirą Putiną.<br> lrytas.lt koliažas.
 Vladimiras Putinas.<br> Scanpix/ZP nuotr.
 Vladimiras Putinas.<br> Scanpix/ZP nuotr.
 Arnoldas Schwarzeneggeris<br>Scanpix/FP nuotr.
 Arnoldas Schwarzeneggeris<br>Scanpix/FP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-03-18 09:23, atnaujinta 2022-03-18 09:29

Garsus aktorius socialinio tinklo paskyroje pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame ragina Rusijos prezidentą sustabdyti karą Ukrainoje.

„Ukraina nepradėjo šito karo“, – buvęs Kalifornijos gubernatorius sakė emocingoje kalboje, kreipdamasis į Rusijos gyventojus ir karius.

„Šiandien kreipiuosi į jus, nes pasaulyje dedasi dalykai, kurie nuo jūsų slepiami – siaubingi dalykai, apie kuriuos jūs turėtumėte žinoti“, – kalbėjo aktorius devynių minučių įraše.

Austrijoje gimęs buvęs kultūrizmo čempionas, kurio filmas „Raudonasis karštis“ (Red Heat) buvo pirmasis amerikiečių filmas, kurio scenos filmuotos Maskvos Raudonojoje aikštėje, kalbėjo apie savo meilę Rusijos žmonėms ir susitikimą su savo dievaičiu Rusijos sunkiaatlečiu Jurijumi Vlasovu, kai jam buvo 14 metų.

„Mane visada įkvėpdavo Rusijos žmonių stiprybė ir širdis, – kalbėjo A.Schwarzeneggeris. – Todėl aš tikiuosi, kad jūs leisite man pasakyti jums tiesą apie karą Ukrainoje.“

„Žinau, kad jūsų vyriausybė jums sako, kad šis karas yra Ukrainos „denacifikacija“, – sakė jis. – Tai netiesa. Karą pradėjo esantys valdžioje Kremliuje. Tai nėra rusų žmonių karas.“

A.Schwarzeneggeris taip pat sakė, kad „pasaulis nusisuko nuo Rusijos dėl jos veiksmų Ukrainoje – Rusijos artilerija ir bombos sunaikino ištisus miestų kvartalus, įskaitant vaikų ligoninę ir gimdymo namus“.

„Dėl šio žiaurumo Rusija dabar yra izoliuota nuo tautų bendruomenės“, – kalbėjo jis.

Kalbėdamas apie Rusijos karius A.Schwarzeneggeris prisiminė traumas, kurias patyrė jo tėvas, kovodamas nacių pusėje Antrojo pasaulinio karo metais.

„Jis buvo sugniuždytas fiziškai ir dvasiškai, ir likusią gyvenimo dalį nugyveno skausme, – sakė jis „Rusijos kariams, besiklausantiems šios transliacijos... Nenoriu, kad būtumėt palaužti kaip mano tėvas.“

„Tai ne tas karas, kai ginama Rusija, kurį kariavo jūsų seneliai ar proseneliai, – sakė jis. – Tai neteisėtas karas. Jūsų gyvybės, jūsų galūnės, jūsų ateitis yra aukojamos dėl beprasmiško karo, kurį pasmerkė visas pasaulis.“

Kreipdamasis tiesiogiai į V.Putiną A.Schwarzeneggeris pasakė: „ Jūs pradėjote šį karą. Jūs vedate šį karą. Jūs galite nutraukti šį karą.“

Baigdamas savo įrašą aktorius pagyrė prieš šią agresiją protestuojančius rusus, nebijančius suėmimų.

„Pasaulis mato jūsų drąsą, – sakė jis. – Jūs esate mano naujieji didvyriai.“

A.Schwarzeneggeris, kuris buvo pirmoji Vakarų kino žvaigždė, 1988 m. sukūrusi filmą Maskvoje „Red Heat“, taip pat neslėpė susižavėjimo protestuojančiais prieš karą Rusijoje.

„Pasaulis matė jūsų drąsą. Žinoma, kad patyrėte savo drąsos pasekmės. Jūs buvote suimti. Jūs buvote įkalinti. Buvote sumušti. Jūs esate mano nauji herojai“, – teigė aktorius.

Aktorius pastaraisiais metais nevengia kritikuoti V.Putiną ir buvusį JAV prezidentą D.Trumpą pavadino „šiek tiek skystu“ už „pagarbą“ Rusijos lyderiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.