17 metų su B. Willisu dirbęs kaskadininkas prabilo, kodėl jis įsidėdavo ausinę ir kaip keitėsi: „Atrodydavo pasimetęs“

Vieno žinomiausių JAV aktorių Bruce'o Williso (67 m.) artimieji pribloškė jo gerbėjus. Jie pranešė, kad dėl diagnozuotos afazijos aktorius stabdo savo karjerą.

 Bruce'as Willisas 2005-aisiais.<br> Scanpix nuotr.
 Bruce'as Willisas 2005-aisiais.<br> Scanpix nuotr.
 Bruce'as Willisas.<br> Scanpix nuotr.
 Bruce'as Willisas.<br> Scanpix nuotr.
 Bruce'as Willisas 2021-aisias.<br> Scanpix nuotr.
 Bruce'as Willisas 2021-aisias.<br> Scanpix nuotr.
 Bruce'as Willisas 2019-aisias.<br> Scanpix nuotr.
 Bruce'as Willisas 2019-aisias.<br> Scanpix nuotr.
 Bruce'as Willisas 2014-aisias.<br> Scanpix nuotr.
 Bruce'as Willisas 2014-aisias.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 31, 2022, 4:17 PM

Afazija – visiškas arba dalinis kalbos praradimas, kuris pasireiškia dėl kalbos zonų pakenkimo galvos smegenų žievėje. Sergant afazija sutrinka kalbėjimas, kalbos supratimas, skaitymas, rašymas, skaičiavimas.

17 metų kartu su B.Willisu dirbęs kaskadininkas Stuartas F. Wilsonas papasakojo, kaip per pastaruosius metus keitėsi visų mylima žvaigždė, skelbia „The Sun“.

Pasak vyro, iškart nebuvo akivaizdu, tačiau likus mėnesiui iki prisipažinimo, aplinkiniai ėmė pastebėti, kad Bruce'ui kažkas negerai.

„Mes matėme kai kuriuos pokyčius, bet tai dažnai vyksta su labai populiariomis įžymybėmis. Joms nutinka daug dalykų.

Kartais, kai kalbėdavome su juo, jis atrodydavo pasimetęs, bet mes galvodavome, kad tai nieko nereiškia ir tai susiję su kitais dalykais“, – kalbėjo Stuartas F.Wilsonas.

Kaskadininkas daug laiko dirbo su B.Willisu, tad ji labai gerai pažinojo. Netrukus jis suprato, kad su aktoriumi kažkas vyksta daugiau, nei įprastas pamiršimas.

„Kai praleidi tiek daug laiko, tu matai pokyčius. Tam tikru metu matėme, kad vyksta kiti dalykai. Mes tai supratome, nes jis buvo testuojamas dėl skirtingų dalykų, vis dėlto, tuo metu tiksliai nežinojome, su kuo susidūrėme“, – kalbėjo aktoriaus kolega.

Stuartas F.Wilsonas „The Sun“ sako žinojęs, kad anksčiau ar vėliau bus paskelbta apie B.Williso sveikatos būklę.

Kaskadininkas su žvaigžde paskutinį kartą dirbo gruodžio mėnesį. Tačiau dar kovo pradžioje jiedu kartu buvo susitikę pavalgyti.

„Dabar jis atrodo šiek tiek lieknesnis, nors niekada nebuvo tas, kuris daug valgo. Žinote, kai eidavome vakarieniauti, jis ilgai rinkdavosi“, – prisiminė kaskadininkas.

Nuo 2013-ųjų Wilsonas vadovauja savo įmonei „Fall Guy Productions“. Jis prisipažino, kad jo pajamos daugeliu atžvilgiu buvo susijusios su Bruce'u.

„Didžioji komandos dalis jautė, kad jis darys pertrauką. Jis atlikinėjo medicininius tyrimus. Tad mes tam buvome pasiruošę.

Būti kaskadininku mūsų darbe reiškia tai: jei Bruce'as susižeidžia – mūsų gamyba sustoja, jei aš susižeidžiu – jis gauna kitą plikį“, – kalbėjo aktoriaus partneris.

Straipsniuose jau kalbama, kad jau kurį laiką Bruce'ui buvo susilpnėjusi atmintis, tad tam, kad įsimintų tekstus, jis naudodavo ausines. Jo partneris sako, kad filmavimuose ši praktika įprasta.

„Jis retkarčiais naudodavo ausinę, ypač, jei filmavimo metu vykdavo intensyvus dialogas. Tai normalu, ypač, jei tu ką tik atskridai iš kito filmo ir turi viską suspėti padaryti“, – sakė jis.

Neįvardinti šaltiniai „Page Six“ kalbėjo, kad aktoriaus sveikatos būklė buvo visiems žinoma, tačiau neįvardinta paslaptis.

„Visi aktoriai ir komanda žinojo. Buvo naudojamos ausinės, kad jis geriau įsimintų tekstus. Jį vis sunkiau buvo pamatyti ekrane. Filmai buvo kuriami arčiau jo namų. Tapo akivaizdu, kad jis turi problemų“, – kalbėjo neįvardintas šaltinis.

Garsųjį aktorių B.Willisą galima išvysti naujame filme „American Siege“, kuris buvo nufilmuotas 2020-aisiais. Jis čia pasirodė su ausine.

Kalbama, kad aktoriui buvo sunku filmuotis 2019-ųjų filme „Glass“.

„Filmuojant šį filmą, visi labai daug dirbo karpydami, montuodami, leisdami Bruce'ui atsiminti eilutes ir jas pataisyti“, – rašoma „New Zealand Herald“.

 

 

 

 

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.