Žudynės Bučoje šokiravo Verką Serdiučką: pažėrė kritikos tylintiems rusams

Jau daugiau nei mėnesį Rusija griauna Ukrainos miestus bei žudo nekaltus, iš miestų nespėjusius pabėgti, civilius. Karui ir Rusijos agresijai nelieka abejingas garsus komikas Andrijus Danilko (48 m.), geriau žinomas kaip Verka Serdiučka.

 Verka Serdiučka.<br> Scanpix/AP nuotr.
 Verka Serdiučka.<br> Scanpix/AP nuotr.
 Verka Serdiučka.<br> Scanpix/RS nuotr.
 Verka Serdiučka.<br> Scanpix/RS nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 12, 2022, 11:25 AM, atnaujinta Apr 12, 2022, 4:35 PM

Pasaulyje žinomas Ukrainos artistas ir „Eurovizijos“ dalyvis pasakojo, kaip jį šokiravo rusų okupantų žiaurumas Kijevo priemiesčiuose, o ypač – Bučoje, rašo unian.net.

Rusijos kariams pasitraukus iš Bučos paaiškėjo, kad mieste buvo kankinami ir žudomi žmonės, o šokiruojantys kadrai iš vietos sukrėtė visą pasaulį.

Viename iš interviu A.Danilko teigė negalintis paaiškinti, kuo vadovaujasi tokius veiksmus atlikdami agresoriai. Jis taip pat buvo šokiruotas, kai Rusijos valdžia žiaurumus Ukrainoje pavadino suklastotais.

„Pateiksiu šiuos George'o Owello žodžius: „Žmonės, kurie pasirenka niekšus, nevykėlius, nusikaltėlius, vagis nėra aukos. Jie yra dalyviai“. Tai labai tiksli formuluotė. Tavo nieko nedarymas kainuoja gyvenimus. Kad ir kaip tai bevertintumėte“, – kritkos rusams negailėjo jis.

A.Danilko taip pat prisiminė pirmąjį asmenišką susitikimą su Vladimiru Putinu. Pasak jo, Rusijos prezidentas gyvenime labai skiriasi nuo televizijoje sukurto įvaizdžio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.