Tariama V. Putino meilužė A. Kabajeva prisiminė, kai laimėjo bronzą: „Buvo gėda grįžti į šalį“

Rusijos karo Ukrainoje fone daug dėmesio skiriama tariamai Vladimiro Putino (69 m.) meilužei, buvusiai Rusijos Valstybės Dūmos deputatei ir gimnastei Alinai Kabajevai (38 m.). Moteris išgyvena ne pačius geriausius laikus: sulaukia daugybės kaltinimų, grąsinimų, o iš draugų – spaudimo vykti pas Vladimirą ir paprašyti nutraukti karą.

 Alina Kabajeva.<br> Scanpix nuotr.
 Alina Kabajeva.<br> Scanpix nuotr.
 Alina Kabajeva.<br> Scanpix nuotr.
 Alina Kabajeva.<br> Scanpix nuotr.
 Alina Kabajeva.<br> Scanpix nuotr.
 Alina Kabajeva.<br> Scanpix nuotr.
 Alina Kabajeva.<br> Scanpix nuotr.
 Alina Kabajeva.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 17, 2022, 12:26 PM

Šiuo metu Alina gyvena Šveicarijoje. Prieš Rusijos agresiją Ukrainoje pasisakantys žmonės susivienijo ir platina peticiją, raginančią Rusijos prezidento tariamą meilužę A.Kabajevą su atžalomis išsiųsti atgal į Rusiją, rašo mirror.co.uk.

Šį kartą Kinoafisha.info pasidalijo Alinos interviu ištrauka iš pokalbio su žurnalistu Maksimu Dodonovu. A.Kabajeva prisiminė, kai jai buvo gėda grįžti į Rusiją.

2000 metais A.Kabajeva išvyko į Sidnėjaus olimpines žaidynes su vienu vieninteliu tikslu – laimėti auksą. Visi jos jėgomis pasitikėjo: nuo trenerių iki sirgalių. Tačiau sėkmė nuo gimnastės nusisuko – darydama įspūdingus triukus Alina pametė lanką ir laimėjo bronzą.

Nors laimėjimas buvo tikrai aukštas, vis dėlto, tai nebuvo tas medalis, kurio norėjo visa šalis.

„Iš manęs visi tikėjosi aukso, o aš parvežiau bronzą. Man buvo gėda grįžti į šalį. Tai nėra tik žodžiai, tai yra tiesa. Aš net nežinojau kaip grįžti: visi mane palaikė, norėjo, kad laimėčiau“, – žurnalistui M.Dodonovui sakė Alina.

Gimnastė prisiminė, kai tuomet bronza buvo tikras smūgis ne tik rusams. Tuomet dėl skirtų taškų gimnastei piktinos ir pats Tarptautinės gimnastikos federacijos prezidentas.

Tačiau gimnastė su teisėjais nesiginčijo ir pripažino savo klaidą.

Kitąmet A.Kabajeva įkliuvo dėl dopingo, nors pati neigė vartojusi uždraustus preparatus. Tarptautinė gimnastikos federacija tada 18 metų rusę diskvalifikavo 1 metams ir atėmė iš jos 2001-ųjų pasaulio čempionės titulą.

2001-ųjų gruodžio 1-ąją A.Kabajeva pirmą kartą buvo paminėta oficialiame Kremliaus tinklalapyje: V.Putinas apsilankė sporto renginyje, kuriame buvo padaryta pirmoji garsi jaunos gimnastės bendra nuotrauka su 31 metais vyresniu prezidentu.

2004-aisiais A.Kabajeva Atėnuose tapo olimpine čempione, 2007-aisiais baigė sportinę karjerą ir tais pačiais metais su Kremliaus partija „Vieningoji Rusija“ pateko į Dūmą.

Būdama deputate ji per metus uždirbdavo apie 10 milijonų rublių (dabartiniu kursu – apie 110 tūkst. eurų), o 2014-aisiais paliko Rusijos parlamentą ir pradėjo vadovauti „Nacionalinės media grupės“ direktorių tarybai.

NMG akcininkas – senas V.Putino bičiulis. Kabajevos šeimos nekilnojamasis turtas, apie kurį yra žinoma, vertinamas 1,25 mlrd. rublių (14 mln. eurų).

Įvairių žiniasklaidos priemonių duomenimis, A.Kabajeva pirmo sūnaus susilaukė 2009 m. ir pavadino jį Vladimiru. 2015-aisiais pranešta, kad vienoje Šveicarijos klinikų ji pagimdė dukterį, o 2019 metais Maskvoje – dvynius berniukus.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.