Apie Ukrainoje žūstančius žmones scenoje prabilęs rusų grupės „DDT“ lyderis sulaukė pareigūnų dėmesio

Rusų grupės „DDT“ lyderis Jurijus Ševčiukas (65 m.) neištvėrė ir koncerto metu prabilo apie karą Ukrainoje. Ufoje vykusiame koncerte žinomas vyras kreipėsi į jo pasirodymą susirinkusius rusus ir priminė, kad dėl Vladimiro Putino politikos Ukrainoje žūva kariai ir taikūs gyventojai.

J.Ševčiukas.<br>P.Lileikio nuotr.
J.Ševčiukas.<br>P.Lileikio nuotr.
J.Ševčiukas.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
J.Ševčiukas.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
J.Ševčiukas.<br> Soc. tinklo nuotr.
J.Ševčiukas.<br> Soc. tinklo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 19, 2022, 4:18 PM, atnaujinta May 19, 2022, 4:28 PM

„Dabar Ukrainoje žudomi žmonės – kodėl? Mūsų vaikinai ten miršta – kodėl? Kokie tikslai, draugai? Kokie to tikslai? Žūsta Rusijos ir Ukrainos jaunimas, žūsta pagyvenę žmonės, moterys, vaikai. Dėl kažkokių tai napoleoninių planų mūsų eilinio Cezario, taip ?“ – į rusus kreipėsi J. Ševčiukas.

Jis taip pat pažymėjo, jog reikia rodyti meilę Tėvynei, o ne V.Putinui, kuris pradėjo kruviną karą.

„Tėvynė – tai ne prezidento užpakalis, kurį reikia bučiuoti“ – pridūrė grupės lyderis.

Iš karto po koncerto prie jo priėjo pareigūnai ir surašė administracinį protokolą. Prodiuseris Radmiras Usajevas, komentuodamas svetainėje prufy.ru pasakojo, kad teisėsaugininkai prie J.Ševčiuko neprileido net jo koncertų direktoriaus.

„Šio vakaro išskirtinumas tas, kad iš karto po koncerto saugumiečiai prasibrovė į užkulisius, izoliavo Jurijų Julianovičių nuo grupės, net neįleisdami kolektyvo direktoriaus (pastatę prie įėjimo į grimo kambarį jėgos užtvarą iš dviejų specialiųjų pajėgų uniforma apsirengusių karininkų) ir valandą kalbėjosi apie praėjusį koncertą, jo pasisakymus karo ir Tėvynės tema.

Jie net ketino jį sulaikyti, bet paskutinę akimirką jiems užteko proto pasiūlyti Jurai pasirašyti protokolą (apie ką jūs patys nujaučiate) ir susėdę į savo šarvuotus mikroautobusus, paliko mus dalintis įspūdžiais apie koncertą“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.