Danijoje pokyčiai: karalienė Margrethe II atėmė iš anūkų titulus

Danijos karališkojoje šeimoje – pokyčiai. Karalienė Margrethe II iš keturių savo vaikaičių atėmė princų ir princesių bei Jo/Jos Karališkoji Aukštybė titulus.

Karalienė Margrethe II atėmė iš anūkų titulus.  <br> Scanpix/AFP nuotr.
Karalienė Margrethe II atėmė iš anūkų titulus.  <br> Scanpix/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2022, 10:09 AM, atnaujinta Sep 29, 2022, 10:25 AM

Antrojo karalienės sūnaus princo Joachimo vaikai nuo 2023 m. sausio 1 d. bus žinomi kaip Jo Ekscelencija Monpezat grafas ir Jos Ekscelencija Monpezat grafienė. Visi keturi Joachimo vaikai – Nikolajus (23 m.), Felixas (20 m.), Henrikas (13 m.) ir Athena (10 m.) – išsaugojo savo vietas (7–10) sosto paveldėjimo eilėje, tačiau nebebus princai/princesės.

Nikolajus šiuo metu siekia modelio karjeros ir dažnai pasirodo ant podiumo.

„Šiuo sprendimu Jos Didenybė karalienė nori suteikti savo vaikaičiams galimybę patiems pasirinkti gyvenimo kelią, išvengiant oficialiems Danijos karališkosios šeimos nariams taikomų reikalavimų ir apribojimų“, – pareiškime nurodė karališkieji rūmai.

Nikolajus ir Felixas yra princo Joachimo ir jo pirmosios žmonos Alexandros vaikai. 2008 m. princas vedė princesę Marie, su kuria susilaukė Henriko ir Athenos.

Karalienės sprendimas negalioja keturioms sosto įpėdinio kronprinco Frederiko ir kronprincesės Mary atžaloms. Princas Christianas (16 m.), princesė Isabella (15 m.) ir 11-os metų amžiaus dvyniai princas Vincentas ir princesė Josephine liks karališkosios šeimos nariais.

Danijos karališkieji rūmai teigia, kad toks karalienės sprendimas atitinka panašius pokyčius, kuriuos pastaraisiais metais įgyvendino kitos karališkosios šeimos. 2019 m. spalio mėnesį Švedijos karalius Karolis VI Gustavas pranešė, kad princesės Madeleine ir Chriso O’Neillo bei princo Carlo Philipo ir princesės Sofijos vaikai nebebus oficialiais karališkosios šeimos nariais. Jie išsaugojo princų ir princesių titulus, bet šie titulai tapo asmeniniais, ir jokie būsimi sutuoktiniai ar vaikai nebeturės į juos teisės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.