Mirė JAV kantri muzikos žvaigždė Loretta Lynn

Mirė amerikiečių kantri muzikos žvaigždė Loretta Lynn. 90-metė atlikėja mirė antradienį „ramiai miegodama“ savo rančoje Uragan Milse JAV Tenesio valstijoje, pranešė jos šeima.

Mirė JAV kantri muzikos žvaigždė Loretta Lynn.<br> Scanpix/REUTERS nuotr.
Mirė JAV kantri muzikos žvaigždė Loretta Lynn.<br> Scanpix/REUTERS nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2022, 9:48 AM, atnaujinta Oct 5, 2022, 9:51 AM

L. Lynn gimė 1932 metų balandžio 14-ąją Bačer Holou Kentukio valstijoje. 1960–1980 metais daugiau kaip 80 jos dainų karaliavo kantri muzikos hitų paraduose. Viena jų – „Coal Miner“s Daughter“ – pasakoja atlikėjos, gimusios skurdžioje aštuonių vaikų šeimoje, gyvenimo istoriją.

To paties pavadinimo filme apie L. Lynn gyvenimą dainininkę suvaidino Sissy Spacek, kuri už šį vaidmenį pelnė „Oskarą“.

Būdama 15-os, L. Lynn ištekėjo už menininko Oliverio Vanettos Lynno ir dar iki 20-ies pagimdė keturis vaikus. Po to ji dar tapo dvynukų mama, jos santuoka truko iki vyro mirties 1996-aisiais.

L. Lynn, kuri kai kurių radijo stočių nepasitenkinimui savo dainose atvirai dainavo apie seksualumą, neištikimybę ir nėštumą, 1988-aisiais buvo priimta į kantri muzikos šlovės alėją.

Tarp daugybės apdovanojimų, kurie buvo jai skirti, yra Laisvės medalis, aukščiausias civilinis JAV apdovanojimas. Jį atlikėjai 2013 metais įteikė prezidentas Barackas Obama. 2016-aisiais L. Lynn rinkimų kovoje rėmė Donaldą Trumpą.

Likus mėnesiui iki savo 89-ojo gimtadienio L. Lynn dar išleido albumą „Still Woman Enough“ su naujais senų dainų įrašais ir naujomis dainomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.