„Draugų“ žvaigždė Matthew Perry ištraukė savo skeletus: turėjo vos 2 proc. tikimybę gyventi

Serialo „Draugai“ žvaigždė Matthew Perry (53 m.) nusprendė papasakoti tiesą apie savo gyvenimą. Čandlerį populiariajame seriale vaidinęs aktorius parašė atsiminimų knygą „Friends, Lovers and the Big Terrible Thing“ (liet. „Draugai, meilužiai ir didelis siaubingas dalykas“), kuri prekyboje pasirodys lapkričio 1 d. Knygoje išsamiai aprašoma jo gyvenimo kelionė – pilna neįtikėtinų aukštumų ir slegiančių žemumų.

 Matthew Perry.
 Matthew Perry.
 Matthew Perry parašė knygą.
 Matthew Perry parašė knygą.
 Matthew Perry.<br> Scanpix/AP nuotr.
 Matthew Perry.<br> Scanpix/AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 20, 2022, 1:35 PM, atnaujinta Oct 20, 2022, 4:05 PM

„Kai pasijaučiau saugus, panorau pasidalinti, kad vėl nesigilinčiau į tamsiąją visko pusę, – pasakoja aktorius. – Turėjau palaukti, kol būsiu blaivus ir atsiribojęs nuo aktyvios alkoholizmo ligos, kad galėčiau viską surašyti. Ir svarbiausia, buvau tikras, kad tai padės žmonėms.“

M.Perry pradeda savo memuarus pasakodamas, kad beveik mirė prieš kelerius metus, būdamas 49 metų.

Tuo metu viešai sakęs, kad patyrė virškinimo trakto perforaciją, aktorius iš tikrųjų savaites praleido kovodamas už savo gyvybę, nes nuo didelio opoidų (tokių narkotikų, kaip heroinas, aguonų nuoviras, metadonas, morfijus, fentanilis ir kiti) vartojimo kiekio sprogo jo gaubtinė žarna. Dvi savaites jis praleido komoje ir penkis mėnesius ligoninėje, o devynis mėnesius turėjo naudoti specialų maišelį išmatoms.

Kai jis pirmą kartą buvo paguldytas į ligoninę, gydytojai jo šeimai pasakė, kad aktorius turi vos 2 procentų tikimybę gyventi.

Seriale „Draugai“ M.Perry vaidinti pradėjo būdamas 24 metų. Ir nuo tada pradėjo ryškėti jo priklausomybės.

„Sulaukęs 34 metų buvau įklimpęs į įvairias priklausomybes, – prisipažįsta jis. – Bet buvo metų, kai buvau blaivus. Visą 9 sezoną buvau blaivus. Ir atspėkite, kurį sezoną buvau nominuotas geriausio aktoriaus kategorijoje?“.

Vienu laikotarpiu M.Perry išgerdavo 55 nuskausminančiųjų „Vicodin“ tablečių. Jo svoris nukrito iki 58 kilogramų.

„Nežinojau, kaip sustoti, – sakė jis. – Jei į mano namus būtų atėjusi policija ir pasakytų: „Jei šįvakar išgersi, mes tave vežame į kalėjimą“, pradėčiau krautis daiktus. Negalėjau sustoti, nes liga ir priklausomybė progresavo. Taigi senstant viskas blogėja ir blogėja“.

Nors M.Perry bandė nuslėpti savo būklę, jo išvaizdos pokyčiai kasmet atspindėjo jo blaivumą. Jo draugai buvo supratingi ir kantrūs. „Kaip pingvinai. Pingvinai gamtoje, kai vienas serga arba labai sužeistas, jį apsupa ir saugo. Jie vaikšto aplink jį tol, kol tas pingvinas gali vaikščioti pats. Kolegos aktoriai taip darė ir su manimi“.

Per metus jis reabilitacijoje lankydavosi po 15 kartų, tad M.Perry gerai išmanė priemones, reikalingas blaivumui palaikyti.

„Dabar esu gana sveikas“, – galiausiai pasidžiaugia aktorius.

Nors nenori atskleisti, kiek laiko yra blaivus, jis vis tiek skaičiuoja kiekvieną dieną. „Tai svarbu, bet jei nuklysti, tai nereiškia, kad prarasi visą tą blaivumo laiką“, – sako jis.

Iki šiol jam buvo atlikta 14 skrandžio operacijų. „Tai daug priminimų išlikti blaiviam“, – nusijuokia jis.

Kas jį pastūmėjo nustoti vartoti narkotikus? „Mano terapeutas pasakė: „Kitą kartą, kai galvosite apie „Oxycontin“ vartojimą, tiesiog pagalvokite apie kolostomijos maišelį visą likusį gyvenimą“. Ir atsidarė mažas langas, aš įlindau pro jį ir nebenoriu „Oxycontin“, – prisimena M.Perry.

Dabar M.Perry yra labiau pasiryžęs nei bet kada stengtis padėti kitiems, kurie taip pat kovojo su priklausomybe. „Tą naktį tokie kaip aš ligoninėje gulėjo penki žmonės. Kiti keturi mirė, aš išgyvenau. Kodėl? Turi būti tam priežastis“, – sako jis.

Aktorius įsitikinęs – priklausomybės gali kamuoti visus – ir tuos, kuriems labai sekasi, ir tuos, kuriems nesiseka. Būdamas blaivus jis jaučiasi labai dėkingas. Labiausiai už tai, kad gyvena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.