Mirė Kubos muzikos legenda Pablo Milanésas

Eidamas 80-uosius metus, Madride mirė legendinis Kubos dainų kūrėjas ir atlikėjas Pablo Milanésas, laikytas ištisos kartos balsu.

P.Milanésas.<br>Scanpix/ REUTERS nuotr.
P.Milanésas.<br>Scanpix/ REUTERS nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2022, 6:14 PM

Politiškai ir socialiai labai aktyvus P.Milanésas nuo septintojo dešimtmečio buvo vienas žymiausių muzikos poetų visame ispanakalbiame pasaulyje.

1943 metų vasario 24-ąją Bajame Kubos pietryčiuose gimęs P.Milanésas išleido daugiau kaip 40 įrašų ir, be kita ko, buvo apdovanotas dviem „LatinGrammy“ statulėlėmis.

Pirmaisiais metais po 1959-ųjų Kubos revoliucijos P.Milanésas buvo vienas karščiausių Fidelio Castro rėmėjų. Tačiau jau netrukus jis atsiribojo nuo režimo, vis atkreipdamas dėmesį į problemas. Tačiau atlikėjas saloje buvo mylimas ir kaip „JAV imperializmo“ kritikas.

Dėl geresnės medicininės priežiūros P.Milanésas nuo 2017 metų gyveno Ispanijos sostinėje. Čia jis prieš dešimt dienų dėl įvairių infekcijų ir kraujo vėžio padarinių buvo paguldytas į ligoninę. Dėl to atlikėjas atšaukė lapkritį planuotus koncertus Pamlplonoje Ispanijoje, Meksike Meksikoje ir Santo Dominge Dominikoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.