Billas Gatesas atsivėrė apie netektis ir užsiminė, kodėl jo nebeliks turtingiausiųjų sąrašuose

Kasmet skaičiuojant paskutines metų dienas verslininkas Billas Gatesas savo tinklaraštyje pateikia savo fondo ataskaitą, apžvelgia naujausius technologijų pasiekimus ir bei klimato kaitos klausimus. Tačiau šiemet nusprendė praverti ir asmeninio gyvenimo užkulisius. Ilgame įraše B.Gatesas paminėjo ir savo skyrybas su Melinda French Gates bei pateikė paaiškinimą, kodėl jis iškris iš pasaulio turtingiausių žmonių sąrašo.

 B.Gatesas.<br> Scanpix/Reuters nuotr.
 B.Gatesas.<br> Scanpix/Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2022, 6:39 AM

„Spalio mėnesį man sukako 67 metai. Sunku patikėti, kad man tiek metų – Amerikoje dauguma mano amžiaus žmonių yra pensininkai“, – įrašą pradėjo jis.

Milijardierius iškart ėmė aiškintis, kodėl artimiausiu metu jo gali nelikti pasaulio turtingiausiųjų sąraše.

„Nors man nesvarbu, kurioje pasaulio turtingiausių žmonių sąraše aš atsidursiu. Žinau, kad dovanodamas, aukodamas aš sąraše nukrisiu žemyn ir galiausiai manęs jame neliks“, – rašė filantropas.

B.Gatesas patikino, kad žinia apie tai, kad taps seneliu, pakeitė jo požiūrį.

„Neseniai pradėjau žvelgti į pasaulį per naują objektyvą – kai vyresnioji dukra man pranešė, kad kitais metais tapsiu seneliu. Kai sakau, kad tapsiu seneliu – labai susijaudinu. Ši mintis suteikia mano darbui naują dimensiją. Kai galvoju apie pasaulį, kuriame gims mano anūkas, labiau nei bet kada noriu padėti kiekvieno vaikams ir anūkams gyventi ir klestėti“, – pasakojo B.Gatesas.

Vyriausias B.Gateso vaikas, 26 metų dukra Jennifer, šiuo metu laukiasi pirmagimio su vyru Nayeliu Nassaru ir šią naujieną paskelbė per Padėkos dieną.

Pateikęs svarbių naujienų apie savo fondą, įskaitant vaikų mirtingumo sumažinimą per pusę, padėjimą pasauliui geriau pasiruošti būsimoms pandemijos, pagalbą išnaikinant poliomielitą ir panaudojant dirbtinio intelekto technologiją, padedančią išgelbėti motinas ir kūdikius neišsivysčiusiose šalyse, jis apžvelgė ir savo asmeninį gyvenimą.

„Dėl pandemijos, karo Ukrainoje ir ekonomikos nuosmukio pastarieji treji metai buvo vieni sunkiausių kokius prisimenu. Kiekvienas pasaulyje per šį laiką patyrė netekčių – artimųjų, finansinio saugumo ar gyvenimo būdo. Esu apsaugotas nuo daugelio šių sunkumų. Tačiau per pastaruosius kelerius metus aš taip pat patyriau netekčių, įskaitant tėvo mirtį ir mano santuokos griūtį“, – rašė jis.

B.Gatesas padėkojo savo draugams ir šeimai už paramą jam sunkiais laikais.

„Būnant turtingu mano gyvenimas tampa daug patogesnis, bet ne pilnavertiškesnis. Tam man reikia šeimos, draugų ir darbo, kuriame dirbčiau svarbius dalykus. Esu dėkingas, kad turiu visus tris“, – rašė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.