Paaiškėjo, kiek ir iš ko gyvena Meghan Markle ir princas Harry: milijonus paveldėjo ir iš princesės Dianos

Vaizdo platforma „Netflix“ parodė dokumentinį filmą apie Sasekso kunigaikštį Harry ir jo žmoną Meghan Markle. Teigiama, kad ši premjera darsyk solidžiai papildė garsios šeimos piniginę.

Meghan Markle ir Harry.<br> Scanpix nuotr.
Meghan Markle ir Harry.<br> Scanpix nuotr.
Princas Harry ir Meghan Markle.<br>Scanpix/ Cover Images nuotr.
Princas Harry ir Meghan Markle.<br>Scanpix/ Cover Images nuotr.
Princas Harry ir Meghan Markle.<br>Scanpix/AFP nuotr.
Princas Harry ir Meghan Markle.<br>Scanpix/AFP nuotr.
Princas Harry ir Meghan Markle.<br>Scanpix/TT NYHETSBRYAN nuotr.
Princas Harry ir Meghan Markle.<br>Scanpix/TT NYHETSBRYAN nuotr.
Harry ir M.Markle karališkųjų pareigų atsisakė 2020 metų sausį, o netrukus persikėlė gyventi į JAV.<br> Scanpix nuotr.
Harry ir M.Markle karališkųjų pareigų atsisakė 2020 metų sausį, o netrukus persikėlė gyventi į JAV.<br> Scanpix nuotr.
Harry ir M.Markle karališkųjų pareigų atsisakė 2020 metų sausį, o netrukus persikėlė gyventi į JAV.<br>„Cover Images“/„Scanpix“ nuotr.
Harry ir M.Markle karališkųjų pareigų atsisakė 2020 metų sausį, o netrukus persikėlė gyventi į JAV.<br>„Cover Images“/„Scanpix“ nuotr.
Harry ir M.Markle karališkųjų pareigų atsisakė 2020 metų sausį, o netrukus persikėlė gyventi į JAV.<br>„Cover Images“/„Scanpix“ nuotr.
Harry ir M.Markle karališkųjų pareigų atsisakė 2020 metų sausį, o netrukus persikėlė gyventi į JAV.<br>„Cover Images“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Dec 27, 2022, 9:01 PM

Šešių dalių seriale „Harry ir Meghan“ („Harry & Meghan“) pasakojama jų pažinties istorija, atskleidžiami įvykiai, dėl kurių pora 2020 m. atsisakė karališkojo gyvenimo ir persikėlė gyventi į Jungtines Amerikos Valstijas.

38 metų Harry pasmerkė žiniasklaidą, po kaulelį narsčiusią jo santykius su 41 metų M.Markle, ir kritikavo karališkąją šeimą, kad ji neapsaugojo jos ir jo motinos Dianos.

„Matyti, kaip kita mano gyvenimo moteris, kurią myliu, išgyvena šį stiprėjantį persekiojimo siautulį, yra sunku“, – Harry lygino savo motinos situaciją su žmonos. Anot jo, tai priminė „medžiotojo ir grobio“ situaciją.

Kalbėdamas apie princesę Dianą, kuri 1997 metais žuvo per automobilio avariją Paryžiuje, Harry sakė: „Kai ji išsiskyrė, kai išėjo iš šios institucijos, ji liko viena. Ji buvo visiškai nuo to neapsaugota.“

Meghan taip pat sakė, kad karališkoji šeima nesugebėjo pasipriešinti neigiamiems žiniasklaidos pranešimams apie ją: „Tai buvo siaubinga, tačiau aš ir toliau laikiausi pozicijos nieko nekomentuoti.“

Kita vertus, kritikai teigia, kad serialas neatskleidė kokių nors iki šiol nežinomų monarchijos paslapčių, o filmo pasirodymą lėmė finansinis aspektas: Harry ir Meghan nebegauna pinigų iš karališkosios šeimos, todėl didžiąją dalį savo pajamų gauna iš komercinių sandorių.

Juodu 2016 metais supažindino bendras draugas, pora susituokė 2018 m., o karališkųjų pareigų atsisakė 2020 m. sausį.

Buvo pranešama, kad toks žingsnis įskaudino kitus karališkosios šeimos narius. Bet Harry išliko princu, o pora išlaikė Sasekso kunigaikščio ir kunigaikštienės titulus. Tiesa, į juos nebėra kreipiamasi kaip Jo ir Jos Karališkoji Didenybė.

Harry taip pat išsižadėjo savo karinių titulų. Būtent todėl karalienės Elžbietos II laidotuvėse jis nedėvėjo uniformos. Tačiau jam ir Jorko kunigaikščiui Andrew (kitam titulų atsisakiusiam karališkosios šeimos nariui) leista vilkėti karinę uniformą budint prie velionės karsto.

Princas Andrew pasitraukė iš visuomenės akiračio 2019 m., kai kilo skandalas dėl jo bičiulystės su seksualine prievarta kaltintu, vėliau kalėjime nusižudžiusiu JAV verslininku Jeffrey Epsteinu.

2020-ųjų birželį pora persikėlė į Montesito miestą Kalifornijos valstijoje: sakė, kad nori daugiau erdvės 2019 m. gimusiam sūnui Archie, taip pat siekė susikoncentruoti į savo naująjį „Archewell“ fondą. 2021 m. pasaulį išvydo jų dukra Lilibet.

Pora Jungtinėje Karalystėje (JK) lankėsi 2022 m. birželį per Elžbietos II valdymo platininį jubiliejų ir jos laidotuves rugsėjį.

Kol kas lieka neaišku, ar Harry su žmona dalyvaus karaliaus Karolio III karūnavimo ceremonijoje.

Televizija ir tinklalaidės. Sasekso kunigaikščių medijų kompanija „Archewell Productions“ kuria daugybę laidų „Netflix“ platformai. Manoma, kad šio susitarimo vertė siekia kelis milijonus dolerių.

„Archewell“ taip pat kuria tinklalaides „Spotify“ platformai, įskaitant ir „Archetypes“ – tinklalaidę apie garsias moteris.

2021 metų kovą Harry ir Meghan davė visą pasaulį apskriejusį interviu garsiai JAV laidų vedėjai Oprah Winfrey. Tiesa, pora tikino, kad už tai jiems nebuvo sumokėta.

Knygos. 2021 metais M.Markle išleido knygą vaikams „The Bench“ („Suoliukas“).

Harry autobiografija „Spare“ („Atsarginis“) pasirodys 2023 m. sausio 10 d.

Pagal susitarimą, knygos leidėjas „Penguin Random House“ labdaros organizacijoms „Sentebale“ ir „WellChild“ paaukos atitinkamai 1,5 mln. JAV dolerių (apie 1,4 mln. eurų) ir 300 tūkst. svarų (apie 350 tūkst. eurų).

Kita. 2021 m. kovą Harry buvo paskirtas Kalifornijos įmonės „BetterUp“ „vyriausiuoju lobistų nariu“. „BetterUp“ yra virtualaus ugdomojo vadovavimo (angl. „coaching“) išradėjas ir didžiausias psichikos sveikatos ir ugdomojo vadovavimo startuolis pasaulyje, įkvepiantis žmones gyventi aiškiau, tikslingiau ir aistringiau.

Metinės pajamos. Kaip pareigas atliekantys karališkieji asmenys jie 95 proc. savo metinių pajamų gaudavo iš Harry tėvo – sosto įpėdinio, tuomečio Velso princo Charleso.

2018–2019 finansiniais metais (pirmaisiais jų santuokos metais) Karolio III Kornvalio kunigaikštystė sumokėjo daugiau nei 5 mln. svarų (5,8 mln. eurų), kad padengtų Sasekso ir Kembridžo kunigaikščių (Harry vyresniojo brolio 40-mečio Williamo ir jo bendraamžės žmonos Catherine) viešųjų pareigų ir kai kurias privačias išlaidas.

Likusius 5 proc. sudarė mokesčių mokėtojų finansuojama valstybės dotacija.

Kaip tuomet skelbė dabartinio karaliaus Karolio III biuras, Harry tėvas vėliau skyrė porai „didelę sumą“, kad padėtų jiems pereiti prie finansinės nepriklausomybės.

Kornvalio kunigaikštystės ataskaitos rodo, kad Harry su Meghan ir Williamas su Catherine nuo 2020 m. balandžio iki birželio gavo 4,5 mln. svarų (5,2 mln. eurų).

Šis finansavimas nutrūko 2020 metų vasarą.

Pasitraukę iš oficialių pareigų kunigaikštis ir kunigaikštienė nebegalėjo gauti vyresniesiems karališkiesiems asmenims priklausančios apsaugos.

Kai Harry pirmą kartą išvyko iš JK, jis teigė, kad būtų pavojinga išsivežti ir savo šeimą be policijos apsaugos.

2022 m. liepą jam buvo leista apskųsti sprendimą neskirti apsaugos Aukščiausiajame teisme.

2018 m., kai Harry ir Meghan susituokė, karalienė Elžbieta II padovanojo jiems Frogmoro kotedžą Vindzore.

Už 2,4 mln. svarų (2,8 mln. eurų) kainavusią renovaciją sumokėjo monarchijai priklausantis „Crown Estate“. Pasitraukusi iš karališkųjų pareigų pora grąžino šiuos pinigus.

Broliai princai Williamas ir Harry gavo didžiąją dalį 13 mln. svarų (15,1 mln. eurų) vertės turto, likusio po jų motinos princesės Dianos žūties 1997 m.

Duodamas interviu O.Winfrey Harry sakė, kad iš šių pinigų finansavo šeimos persikėlimą į JAV: „Aš turiu tai, ką man paliko mama. Be to nebūtume galėję to padaryti.“

Manoma, kad Harry taip pat paveldėjo milijonus svarų iš savo prosenelės Karalienės Motinos, Elžbietos II motinos. Nežinia, ar kokių nors turtų anūkui paliko pati Elžbieta II.

Pranešama, kad per aktorės karjerą Meghan už kiekvieną serialo „Kostiumuotieji“ („Suits“) seriją sumokėta apie 50 tūkst. JAV dolerių (47 tūkst. eurų). Ji daugiau nei 100 serijų (septynis serialo sezonus) vaidino Reičel Zein.

M.Markle anksčiau turėjo gyvenimo būdo tinklaraštį ir kūrė gaminius vienam Kanados mados prekės ženklui. (BBC, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.