Meghan Markle ir princas Harry sulaukė raginimų palikti namus: dėl pavojaus evakuojasi ir Holivudo garsenybės

Kalifornijos miestelio, kur gyvena britų princas Harry ir jo žmona Meghan, gyventojams pirmadienį buvo nurodyta evakuotis, ugniagesiai įspėjo, kad namus gali užpilti nuošliaužos.

Meghan Markle ir princas Harry.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Meghan Markle ir princas Harry.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2023, 1:09 PM, atnaujinta Jan 10, 2023, 2:26 PM

Maždaug 9 tūkst. gyventojų turinčiame Montesite, kurį taip pat yra pamėgę JAV pramogų pasaulio atstovai, tokie kaip Oprah Winfrey ir Jennifer Aniston, prognozuojama iki 20 cm kritulių per 24 valandas, o aplinkiniai šlaitai jau ir taip yra permerkti pastarųjų savaičių lietaus.

Už pusantros valandos kelio nuo Los Andželo esančio miestelio gelbėjimo tarnybos paskelbė, kad visi šiame rajone esantys žmonės turėtų išvykti.

„IŠVYKITE DABAR! Tai sparčiai besirutuliojanti situacija. Prašom atidžiai paisyti įspėjimų“, – skelbiama ugniagesių departamento interneto svetainėje.

Naujienų agentūros AFP reporteris sakė, kad policija įrengė kelių užtvaras, kad žmonės negalėtų patekti į Montesitą, kur jau užlietos kelios gatvės.

Matėsi, kad gyventojai išvyksta, bet elektra nebuvo atjungta, pirmadienį vakare dirbo mažiausiai viena parduotuvė.

Montesitas, kur įspūdingame Kalifornijos kraštovaizdyje išsibarsčiusios po daug milijonų eurų kainuojančios valdos, yra ypač pažeidžiamas kalbant apie nuošliaužas, nes yra įsikūręs prieš penkerius metus gaisrų nusiaubtų kalnų papėdėje.

2017 ir 2018 metais čia išdegė šimtai kvadratinių kilometrų, šlaitai liko be dirvožemį paprastai sulaikančių augalų.

Lygiai prieš penkerius metus per liūtis Montesitą užliejo purvo srautai, žuvo 23 žmonės.

„Per pastarąsias 30 dienų Montesite iškrito 12–20 colių (30–50 cm) lietaus.. [Tai] 17 colių (42,5 cm) viršija mūsų metinį vidurkį“, – pirmadienį per „Twitter“ pranešė ugniagesių departamentas.

„Šis besikaupiantis, permerkiantis lietus kelia bendruomenei didelį potvynių ir nuolaužų srautų pavojų“, – sakoma pranešime.

Buvusios televizijos laidų vedėjos Ellen DeGeneres tviteryje paskelbtame vaizdo įraše matyti šėlstantis upelis netoli jos namų.

„Tai beprotiška, – sekėjams sakė ji. – Jis tikriausiai pakilęs maždaug per devynias pėdas (2,74 m) ir kils dar dvi pėdas.“

Montesite taip pat gyvena keli kiti garsūs pramogų pasaulio atstovai, tarp jų Gwyneth Paltrow, Katy Perry, Robas Lowe'as ir Larry Davidas.

Sasekso kunigaikščių atstovai neatsakė į prašymus pakomentuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.