Į kino šventę atvyko ir nepagydoma liga serganti C. Applegate: „Tikriausiai tai yra paskutinis mano pasirodymas“

Vasario 26-ąją Los Andželą sudrebino 29-oji Ekrano aktorių apdovanojimų ceremonija (SAG). Į vieną prestižiškiausių kino ir televizijos renginių, kuris prilygsta „Oskarams“ ir „Auksiniams gaubliams“, kaip ir kasmet, susirinko gausus būrys žinomų žmonių. Renginio nepraleido ir nepagydoma liga serganti serialo „Vedęs ir turi vaikų“ žvaigždė Christina Applegate (51 m.), kuri raudonuoju kilimu žengė kartu su dukra Sadie Grace. Dar prieš apdovanojimų ceremoniją žinoma moteris teigė, jog tai, greičiausiai, paskutinis jos renginys, kuriame ji dalyvauja kaip aktorė.

 Christina Applegate.<br>Lrytas.lt koliažas.
 Christina Applegate.<br>Lrytas.lt koliažas.
 Christina Applegate kartu su dukra.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Christina Applegate kartu su dukra.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Christina Applegate.<br> Getty Images/Scanpix nuotr.
 Christina Applegate.<br> Getty Images/Scanpix nuotr.
 Christina Applegate.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Christina Applegate.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 1, 2023, 6:46 AM

Prieš porą metų C.Applegate prabilo apie diagnozę, su kuria susitaikyti jai nebuvo lengva – aktorė serga išsėtine skleroze. Nors žinoma moteris viešumoje rodosi itin retai, panašu, jog prastėjanti būklė nesustabdė jos nuo dalyvavimo viename didžiausių kino ir televizijos renginių. Jame aktorė pasirodė vilkėdama juodą aksomo suknelę, o rankose turėjo juodos spalvos vaikščiojimo lazdelę, kurią puošė užrašas „FU MS“ („Velniop tave, išsėtine skleroze“ – red. past.). Kartu su C.Applegate pasirodė ir jos dvylikametė dukra.

Dar prieš Ekrano aktorių apdovanojimų ceremoniją laikraščiui „The Los Angeles Times“ aktorė teigė, jog tai, tikriausiai, paskutinis renginys, kuriame ji dalyvauja kaip aktorė.

„Tikriausiai tai yra paskutinis mano, kaip aktorės, pasirodymas tokio masto renginyje, todėl man tai – labai svarbus įvykis“, – sakė ji.

Apie išsėtinės sklerozės diagnozę C.Applegate sužinojo besifilmuojant trečiame serialo „Tu man miręs“ (angl. „Dead to Me'') sezone. Aktorė teigė, jog po to, kai serialas pasirodė „Netflix“ platformoje, ji kurį laiką negalėjo jo žiūrėti.

„Nemėgstu matyti savęs silpnos. Taip pat dėl vartojamų vaistų priaugau 18 kilogramų ir dėl to nesijaučiu savimi“, – tuomet sakė aktorė.

Apie ligą prieš porą metų ji pranešė savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje.

„Sveiki, draugai. Prieš keletą mėnesių man buvo diagnozuota išsėtinė sklerozė. Tai buvo keista kelionė, bet mane labai palaikė žmonės, kurie taip pat serga šia liga. Buvo sunkus kelias. Bet, kaip visi žinome, kelias veda į priekį. Nebent keli kvailiai jį užblokuoja“, – tada skelbė ji.

Išsėtinė sklerozė yra centrinės nervų sistemos liga. Ligai progresuojant, įvairiose galvos ir nugaros smegenų srityse susidaro uždegiminiai židiniai, kurių vietose vėliau vyksta randėjimas (sklerozė). Išsėtinė sklerozė kol kas nėra išgydoma.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.