Mirė britų popmuzikos grupės „Pulp“ bosistas Steve'as Mackey

Ketvirtadienį mirė britų popgrupės „Pulp“ bosistas Steve‘as Mackey. Jam buvo 56 metai, mirtis ištiko po ligoninėje praleistų trijų mėnesių, instagrame pranešė jo žmona Katie Grand.

Mirė S.Mackey.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Mirė S.Mackey.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2023, 6:48 PM

„Steve‘as buvo talentingiausias žmogus, kokį tik pažinojau, išskirtinis muzikantas, prodiuseris, fotografas ir režisierius, – rašė ji, pridurdama, kad jai jo „labai trūks“.

S.Mackey sulaukė pripažinimo su grupe „Pulp“ išleidęs septynis studijinius albumus, taip pat prodiusavęs, bendradarbiavęs su daugybe muzikantų, dirbęs su kitais projektais, įskaitant muzikos kuravimą meno parodose.

Charizmatiškojo Jarviso Cockerio vadovaujama grupė „Pulp“ buvo 20 amžiaus 10-ojo dešimtmečio britpopo judėjimo priešakyje, išpopuliarėjusi tokiais hitais kaip „Common People“ ir „Disco 2000“.

Po devynerių metų pertraukos S.Mackey vėl prisijungė prie grupės, 2011 ir 2012 metais dalyvavo pasauliniame ture, o 2013 metais išleido paskutinį įrašą.

Tačiau praėjusį spalį jis atskleidė, kad vėliau šiais metais vyksiančiuose grupės atsikūrimo koncertuose negros. Daugiau informacijos apie jo mirties priežastį nebuvo paskelbta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.