Plinta vaizdai iš rusų reperio koncerto Vilniuje: minia atlikėją siuntė ant trijų raidžių, o šis visiems parodė nuogą užpakalį

Kovo 3 dieną, penktadienį, Vilniuje įvyko kontroversiškai vertinamo rusų reperio Ališero Tagirovičiaus-Morgenshterno koncertas. Turėjęs vykti „Compensa“ koncertų salėje, po kilusio visuomenės nepasitenkinimo, jis paskutinę minutę buvo perkeltas į Pramogų areną, o prekyba bilietais į šį renginį buvo sustabdyta.

 Rusų reperis Ališeras Tagirovičius-Morgenshternas.<br>Lrytas.lt koliažas.
 Rusų reperis Ališeras Tagirovičius-Morgenshternas.<br>Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-05 14:06

Nepaisant to, Rusijos atlikėjas sostinėje vis tiek pasirodė, tačiau jo koncertą lydėjo neramumai – šalia Pramogų arenos įvyko Ukrainos rėmėjų protestas, skambėjo keiksmai, pastebėti įžeidžiantys gestai ir „Z“ simbolis.

Internete taip pat plinta įvairūs vaizdo įrašai, kuriuose užfiksuota koncerto akimirka, kai susirinkusi minia be paliovos atlikėjui skandavo „eik tu na****!“, o šis, nusimovęs kelnes, publikai parodė nuogą užpakalį.

„Stop, stop, stop! O kodėl jūs mane „na**** siunčiate? Ką aš padariau? Manau, kad tai yra nepagarba atlikėjui. Gerai... Draugai, tokia situacija... Aš tikiuosi, kad jūs suprasite mane. Aš dvidešimčiai sekundžių nulipsiu nuo scenos, nes jūs mane siunčiate na****“, – sakė atlikėjas.

Kitame vaizdo įraše jis atsuko nugarą į publiką ir nusimovė kelnes.

Nors ir nėra tiksliai aišku, su kuo susiję tokie susirinkusiųjų šūksniai ir atlikėjo elgesys, tai susilaukė didelio internautų dėmesio, kurie socialiniuose tinkluose po įrašu rašė įvairius komentarus: „Kokia gėda ir pažeminimas tiems, kurie jį žiūri“, „Degraduojančiųjų gauja“. Plinta ir interpretacijos, jog tai susiję su ankstesniais atlikėjo pasisakymais apie Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

Artėjantis atlikėjo koncertas sukėlė ir internautų pasipiktinimą. Dar prieš situacijos pasikeitimą, nepasitenkinimą savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje išreiškė ir aktyvistė Vilma Fiokla Kurė.

„Dar viena proga pilietiškiems vilniečiams paskaičiuoti raudonų gvazdikų mėgėjus. Kovo 3 d., t.y. poryt, „Compensa“ salėje koncertuos rusų reperis Morgenshternas, kuris apie putiną sako „šaunus vyrukas“, o Krymą vadina savu.

Per savo koncertus mėgsta perdainuoti propagandinę dainušką „ja ruskyj, ja idu do konca“. Aš, žinokit, jau pavargau su tuo abojumu kovoti. Kas čia iš vis Lietuvoje vyksta? Jei nesunku, pasidalinkit postu, nes reikia kažkaip stabdyti tas nesąmones“, – rašė moteris.

Kaip skelbė LRT, Rusijos reperis Morgenshternas prieš metus teigė V.Putiną gerbiantis dėl to, nes jo bijo visas pasaulis. Tuo tarpu karo Ukrainoje metu reperis dainavo Rusijos armijai įkvėpti sukurtą dainą „Ja russkij“, o paklaustas, kam priklauso Krymas, atlikėjas išsisukinėdamas aiškino, kad tai Ukrainos vadžios primestas klausimas ir dėl jo neverta kvaršinti galvos.

Nors šiuo metu atlikėjas nebegyvena Rusijoje ir, teigiama, jog pasisako prieš Ukrainoje vykstantį karą, ši šalis yra įtraukusi rusų reperį į nepageidaujamų asmenų sąrašą.

Anot kultūros ministro Simono Kairio, atsakomybė dėl rusų atlikėjo pasirodymo Lietuvoje turi tekti renginio organizatoriams. „Tai yra dvi klausimo pusės. Tai, pirmiausia, tokiu atveju, kadangi koncertas vyksta ne kažkokioje valstybei ar savivaldybei priklausančioje scenoje, o šiuo atveju privačioje „Compensa“ arenoje ir organizatoriai tai yra privatus subjektas, tai mes neturime tokios galimybės atmesti kažkaip tą repertuarą“, – žurnalistams trečiadienį teigė S. Kairys.

Pasak jo, dėl koncertų, kuriuose pasirodo panašių klausimų keliančios Rusijos žvaigždės, atsakomybė turėtų tekti privatiems organizatoriams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.