Prieš karą Ukrainoje pasisakanti Rusijos aktorė Marija Maškova bijo grįžti į tėvynę

Aktorė Marija Maškova nuo pat karo Ukrainoje pradžios pasisakė prieš agresyvius Rusijos vykdomus karinius veiksmus. Tuo tarpu jos tėvas Vladimiras Maškovas aktyviai palaiko Vladimiro Putino politiką.

Marija Maškova.<br> Soc. tinklo nuotr.
Marija Maškova.<br> Soc. tinklo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2023, 7:23 AM

Putinistas renginiuose Kremliuje aktyviai kalba apie Ukrainoje vykdomą Rusijos „specialiąją operaciją“, pabrėžia jos reikalingumą ir svarbą.

Tuo tarpu jo dukra M.Maškova instagrame aktyviai dalijasi informacija apie vykdomą Rusijos agresiją Ukrainoje.

Kaip rašo unian.net, pastaruoju metu JAV gyvenanti aktorė bijo grįžti į tėvynę. Už tai, kad pasisako prieš karinius veiksmus, Rusijoje, pasak M.Maškovos, jai grėstų 15 metų kalėjimo. Apie tai žinoma moteris prabilo savo instagramo paskyroje.

„Rusijos Federacijos Valstybės Dūma trečiuoju svarstymu priėmė įstatymo projektą dėl „diskreditavimo ir padirbinėjimo“. Asmeniškai už visus mano pranešimus ir pasisakymus, pradedant nuo praėjusių metų vasario, jei grįžčiau į Rusiją, man grėstų 15 metų kalėjimo. Išsigandau. Iš naujo perskaičiau Solženicyno Gulago archipelagą. Neplanuoju grįžti ir patikrinti, ar nesėsčiau į kalėjimą“, – rašė aktorė.

Aktorė kreipėsi ir į ukrainiečius, patikindama, kad situacija, su kuria susidūrė, nepalyginama su sielvartu, kurį dėl karo Ukrainoje turi išgyventi kiekvienas žmogus.

„Jūs, ukrainiečiai, šito jau išmokote. Jau žinote, kad be laisvės nėra gyvenimo. Mums apie tai tik įsivaizduot. Aš neprašau, kad mus suprastumėte. Dabar ne ta akimirka. Aš neprašau, kad mums atleistumėte.

Tam, jeigu tai atistiks, reikės, kad pasikeistų kartos. Aš tiesiog myliu ir apkabinu jus. Ir aš apkabinu kiekvieną draugą, kuris liko Rusijoje ir nesupranta, kaip toliau gyventi... Velnias žino kaip“, – apibendrino M.Maškova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.