Karūnavimo ceremonijoje su Harry ir Meghan bus elgiamasi kitaip nei su likusiais karališkosios šeimos nariais

Meghan Markle (41 m.) ir princas Harry (38 m.) buvo pakviesti į karaliaus Karolio III (74 m.) karūnavimo ceremoniją, kuri vyks gegužės 6-ąją dieną, Vestminsterio abatijoje. Tačiau pora lig šiol nėra pateikusi atsakymo Bekingemo rūmams dėl dalyvavimo.

 Meghan Markle ir princas Harry.<br> Scanpix/REUTERS.
 Meghan Markle ir princas Harry.<br> Scanpix/REUTERS.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-24 14:28, atnaujinta 2023-03-24 16:10

Karalius nori, kad karūnavimo ceremonijoje dalyvautų abu jo sūnūs, tačiau jų vaidmenys bus labai skirtingi. Jie taip pat turės laikytis skirtingų taisyklių ir dėvėti skirtingas aprangas. Taip bus todėl, kad Meghan ir Harry santykiai su karališkąja šeima yra įtempti.

Bekingemo rūmai teigė, kad karietų procesija po karūnavimo bus žymiai mažesnė ir trumpesnė nei būdavo lig šiol. Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė negalės dalyvauti šioje ceremonijos dalyje, kadangi jie nedirba karališkajai šeimai. Tačiau Meghan ir Harry nėra išskirtiniai, procesijoje taip pat nedalyvaus ir princesės Beatričė bei Eugenie.

Pranešama, kad princas Williamas, kaip sosto įpėdinis, ceremonijos metu pagerbs savo tėvą karalių. Velso princas atsiklaups ir prisieks ištikimybę Karoliui III, taip pat palies karūną ir pabučiuos dešinįjį monarcho skruostą, tačiau jo brolis Harry to nedarys.

Sklinda kalbos, kad jei Meghan su Harry dalyvautų ceremonijoje, jiems tektų sėdėti atokiau nuo visos karališkosios šeimos. Patikimas šeimai šaltinis naujienų portalui Mirror.co.uk sakė, jog: „Daugelis giminaičių nenori su jais turėti nieko bendra ir tik šaltai pasisveikins.“

Velionės karalienės Elžbietos II laidotuvėse Meghan su Harry sėdėjo karaliui Karoliui III ir Kornvalio kunigaikštienei Camillai už nugaros.

Viena iš esminių oficialių renginių dalių yra išėjimas į Bekingemo rūmų balkoną ir sveikinimasis su visais susirinkusiais. Praėjusią vasarą Karalienės Elžbietos II jubiliejaus minėjime Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė bei jų vaikai nebuvo balkone.

Šeimai artimas šaltinis atskleidė, kad Meghan ir Harry prašė karališkųjų rūmų, jog karūnavimo ceremonijoje jiems būtų leidžiama kartu su visa šeima išeiti į balkoną ir pamojuoti visiems susirinkusiems, tačiau, manoma, kad toks jų prašymas bus atmestas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.