Į Ukrainą atvykęs aktorius Orlando Bloomas: „Niekada nemaniau, kad visoje šalyje siautės karas“

Į Ukrainą atvyko britų aktorius ir UNICEF geros valios ambasadorius Orlando Bloomas. Jis tai paskelbė instagrame, pranešė „Ukrinform“.

 Orlando Bloomas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Orlando Bloomas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2023, 12:41 PM, atnaujinta Mar 26, 2023, 1:02 PM

„Šiandien atvykau į Ukrainą pirmosios kelionės nuo 2016 metų. Nuo tada, kai čia lankiausi, niekada nemaniau, kad visoje šalyje siautės karas.

Tačiau šiandien man pasisekė išgirsti vaikų juoką UNICEF remiamame „Spilno“ centre, saugioje, šiltoje ir puoselėjamoje erdvėje vaikams žaisti, mokytis ir gauti psichosocialinę paramą“, – rašė O. Bloomas.

Pasak jo, šių centrų Ukrainoje yra per 180.

„Tas, kuriame šiandien lankiausi, įkurtas giliai po žeme metro, kad būtų garantuotas jų saugumas. Kasdien po kelias valandas tėvai gali atvežti savo mažus vaikus ir suteikti jiems normalumo jausmą žaidžiant žaidimus ir tiesiog būnant vaikais.

Čia taip pat yra daug meno priemonių ir amatų medžiagų, leidžiančių jiems kūrybiškai save išreikšti, toliau nuo įtampos augant karo zonoje. Ukrainos vaikams reikia susigrąžinti vaikystę“, – rašė O. Bloomas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.