Gwyneth Paltrow stojo prieš teismą: aktorė kaltinama sulaužiusi vyrui šonkaulius ir sukėlusi smegenų sutrenkimą

Kovo 24 dieną Holivudo aktorė Gwyneth Paltrow (50 m.) stojo prieš teismą, kurio metu buvo nagrinėjama prieš 5-erius metus pradėta byla dėl 2016-aisiais Jutoje esančiame slidinėjimo kurorte įvykusios nelaimės. Žinoma moteris kaltinama sulaužiusi šonkaulius ir sukėlusi smegenų sukrėtimą 76-erių Terriui Sandersonui.

 Gwyneth Paltrow.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Gwyneth Paltrow.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2023, 10:28 AM, atnaujinta Mar 30, 2023, 10:36 AM

Į pensiją išėjęs optometrijos specialistas ieškinyje teigia, jog G.Paltrow atsitrenkė į pradedančiųjų trasoje slidinėjantį vyrą, kuris po smūgio pargriuvo ant žemės ir prarado sąmonę. Anot T.Sandersono, aktorė po smūgio nučiuožė toliau ir paliko jį sužeistą gulėti ant kalno.

G.Paltrow neneigia savo dalyvavimo incidente, tačiau ginčija savo kaltumą. Kaip praėjusią savaitę vykusiame teisme liudijo žinoma moteris, į Jutos valstijoje esantį slidinėjimo kurortą ji atvyko kartu su savo dviem vaikais, tuometiniu vaikinu Bradu Falchuku ir jo vaikais. Anot jos, ši kelionė buvo pirmas kartas, kada ji ir jos mylimasis supažindino savo atžalas. G.Paltrow teigimu, jos ir T.Sandersono susidūrimas įvyko pirmąją slidinėjimo dieną, kuomet vyras atsitrenkė jai į nugarą. Tuomet jųdviejų slidės susipynė ir jie abu nukrito ant žemės.

„Po susidūrimo aš greitai atsistojau ir, nors nepasiteiravau T.Sandersono dėl jo būklės, tačiau ant kalno praleidau užtektinai laiko, jog jis galėtų man pasakyti, kad jaučiasi negerai“, – sakė aktorė bei teigė netikinti vienintelio šio įvykio liudininko – T. Sandersono draugo – parodymais. Kadangi pats vyriškis po smūgio prarado sąmonę, todėl liudyti apie tai, kas vyko po to, negali.

Ji taip pat atsiprašė, jog po nelaimingo atsitikimo aprėkė vyrą ir vartojo necenzūrinius žodžius: „Po susidūrimo man pradėjo skaudėti koją bei nugarą, buvau labai nusiminusi.“

T.Sandersonas teigė ieškinį keliantis beveik po trejų metų todėl, kad iš pradžių delsė, ilgai nerado tinkamų advokatų ir turėjo problemų dėl smegenų sukrėtimo. Pasak jo, jis bendravo su aktorės advokatu, bet nesulaukė jokio pasiūlymo dėl kompensacijos ar atsiprašymo. Jie net užsiminė, kad byla gali būti iškelta jam, teigia T. Sandersonas. Iš pradžių jis siekė 3,1 mln. dolerių (2,8 mln. eurų) kompensacijos, tačiau vėliau sumažino šią sumą iki 300 tūkst. dolerių (276 tūkst. eurų).

G.Paltrow iš T.Sandersono reikalauja vos 1 dolerio žalos atlyginimo ir teismo išlaidų padengimo.

Teismo metu buvo pateikti ir neuropsichologo Samo Goldsteino medicininės išvados, kurios liudijo apie vyro psichinės sveikatos pokyčius po susidūrimo. Parodymus davė ir T.Sandersono dukra Polly Sanderson, kuri teigė, jog po šio nelaimingo atsitikimo jos tėvas pasikeitė, sulėtėjo jo reakcija. Mergina mano, jog G.Paltrow privalo atsiprašyti T.Sandersono bei prisiimti atsakomybę už padarytą žalą.

Teismo procesas turėtų trukti 8 dienas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.