Liūdna žinia muzikos pasaulyje – mirė legendinės grupės ABBA gitaristas Lasse'as Wellanderis

Liūdna žinia muzikos pasaulyje – būdamas 70-ies mirė ilgametis švedų grupės ABBA gitaristas Lasse'as Wellanderis (1952–2023). Pranešama, jog žinomas vyras Anapilin iškeliavo penktadienį, balandžio 7 dieną, skelbia people.com.

 Grupė ABBA.<br> Imago Images/Scanpix nuotr.
 Grupė ABBA.<br> Imago Images/Scanpix nuotr.
 Grupė ABBA.<br> TopFoto/Scanpix nuotr.
 Grupė ABBA.<br> TopFoto/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-04-11 18:37

Kaip teigiama grupės narių išplatintame pranešime, muzikantas pralaimėjo kovą su vėžiu.

„Su neapsakomu liūdesiu pranešame, jog mūsų mylimas Lasse'as mirė. Neseniai jis susirgo vėžiu, kuris staiga išplito, ir ankstų Didžiojo penktadienio rytą jis mirė apsuptas artimųjų“, – rašoma pranešime.

L.Wellanderio bendražygiai taip pat teigė, jos visada prisimins jį kaip „brangų draugą, linksmą vyruką ir nuostabų gitaristą“.

„Jo kūrybinis indėlis mūsų įrašuose ir scenoje neapibūdinamas žodžiais. Labai apmaudu dėl tragiškos jo mirties. Visą laiką prisiminsime gerus jo žodžius, nepakartojamą humoro jausmą, jo šypseną, muzikinį talentą ir tai, kiek jis daug prisidėjo prie to, kokia buvo grupė ABBA“, – rašė muzikantai Agnetha Fältskog, Björnas Ulvaeusas, Frida Lyngstad ir Benny Anderssonas.

Teigiama, kad gitaristas daug prisidėjo prie didelės dalies kultinės grupės įrašų ir gastrolių, taip pat kuriant naujausią jų albumą „Voyager“. L.Wellanderis buvo vienas pagrindinių grupės narių, kuris 1979–1980 m., paskutinio koncertinio turo metu, grupės hitus grojo sausakimšose arenose visame pasaulyje.

L.Wellanderį groti gitara 1963 metais įkvėpė grupė „The Beatles“. Galiausiai gastroliuodamas kartu su švedų dainininku Tedu Gärdestadu 1974-aisiais jis susipažino su B.Ulvaeusu ir B.Anderssonu iš ABBA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.