Filme „Tvirtas užnugaris“ suvaidinęs Jake’as Gyllenhaalas: nieko panašaus nesu daręs

Kuomet JAV paskelbė, kad išves savo pajėgas iš Afganistano, šalyje kilo panika, o pasaulyje – skandalas, paaiškėjus, kad amerikiečiai „ant ledo“ paliko tūkstančius vietinių gyventojų, bendradarbiavusių su JAV. Ir jiems visiems grėsė mirtis. Režisierius Guy‘us Ritchie‘is visas šias istorijas ir įtemptą nuotaiką sudėjo į naują karinį trilerį „Tvirtas užnugaris“. Visiškai kitokia nei įprasta režisieriui juosta į didžiuosius kino ekranus atkeliauja jau kitą penktadienį, balandžio 28 dieną.

Filmas „Tvirtas užnugaris“.<br>Organizatorių nuotr. 
Filmas „Tvirtas užnugaris“.<br>Organizatorių nuotr. 
Filmas „Tvirtas užnugaris“.<br>Organizatorių nuotr. 
Filmas „Tvirtas užnugaris“.<br>Organizatorių nuotr. 
Filmas „Tvirtas užnugaris“.<br>Organizatorių nuotr. 
Filmas „Tvirtas užnugaris“.<br>Organizatorių nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 20, 2023, 5:02 PM

Pagrindinį vaidmenį filme atlikęs aktorius Jake‘as Gyllenhaalas sako, kad dirbti su tokių hitų kaip „Lok, stok arba šauk“, „Vagišiai“, „Rokenrola“, „Vyriškas įniršis“, „Šerkokas Holmsas“ kūrėju G. Ritchie yra garbė bet kuriam aktoriui. Tačiau tai ir didžiulis iššūkis, nes režisierius turi labai aiškią savo strategiją.

„Nieko panašaus nesu daręs ar patyręs. Jis man liepė nesimokyti savo teksto mintinai, o scenarijų sudarė maždaug 50 lapų. Tiesa, tai net nebuvo pilnai surašytas scenarijus. Dažniausiai gaunu maždaug 110 lapų, todėl nesupratau, kas čia darosi.

Jis mane nuramino ir paaiškino, kad svarbiausi darbai vyksta jau atvykus į filmavimo aikštelę. Pirmiausia atidirbame viską, kas vyks ir tik tuomet einame filmuotis. Tai buvo viena labiausiai įkvepiančių patirčių, kokias esu turėjęs dirbdamas su režisieriais“, – pasakojo aktorius.

Interviu jis taip pat atskleidė, kodėl žavisi karių vaidmenimis.

„Manyje labai stipriai įsišaknijęs patriotiškumo jausmas. Ir žiūrovams kariai kelia dažniausiai teigiamus jausmus, nes mes visais jais didžiuojamės, juos kasdien palaikome, meldžiamės už tuos, kurie pasiruošę ginti tėvynę. Esu ne kartą tokius vaidmenis atlikęs, pažinau tikrus karius ir jaučiuosi jiems skolingas už tai, ką išmokau ir kuo tapau“, – pasakojo J. Gyllenhaalas.

Juostoje „Tvirtas užnugaris“ pasakojama, kaip patruliuodamas Afganistane, JAV armijos seržantas Džonas Kinlis (aktorius J. Gyllenhaalas) į savo būrį kaip pagalbininką gauna vietinį vertėją Ahmedą (akt. Dar Salimas). Kuomet Džono būrys patenka į Talibano pasalą, žūsta visi, išskyrus juos du. Rizikuodamas gyvybe, Ahmedas nugabena sunkiai sužeistą seržantą į saugią vietą ir slaugo, kol šis pakankamai sustiprėja, kad grįžtų namo.

Jau grįžęs į Ameriką, sužinojęs, kad JAV kariams traukiantis, jo gelbėtojas bus paliktas likimo valiai, Džonas niekaip negali su tuo susitaikyti. Nors ir suprasdamas, kad greičiausiai tai bus savanoriškai pasirašytas mirties nuosprendis, Džonas nusprendžia vykti į Afganistaną ir pabandyti išgelbėti savo vertėją ir jo šeimą.

Įtemptas karinis trileris „Tvirtas užnugaris“ Lietuvos kino teatruose pradedamas rodyti jau kitą penktadienį, balandžio 28 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.