Princas Harry šventėje pasirodė vienas: iškart po karūnacijos paliks Jungtinę Karalystę

Gegužės 6-ąją, šeštadienį, Jungtinė Karalystė verčia naują puslapį – po beveik 70 metų Vestminsterio abatijoje vyksta karaliaus Karolio III ir karalienės Camillos karūnavimo ceremonija. Joje – daugiau nei 2000 svečių, tarp kurių ir įvairių pasaulio valstybių vadovai bei karališkųjų šeimų atstovai. Iškilmingoje ceremonijoje pasirodė ir princas Harry.

 Princas Harry.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Princas Harry.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Princas Harry.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Princas Harry.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Princas Harry.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Princas Harry.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Princas Harry.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Princas Harry.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 6, 2023, 12:46 PM, atnaujinta May 6, 2023, 1:18 PM

Kaip buvo pranešta anksčiau, Sasekso kunigaikštis, kuris šių metų pradžioje bestseleriu tapusioje knygoje „Atsagrinis“ (angl. Spare) apie karališkąją šeimą atsiliepė ne iš pačios gražiausios pusės, atvyko vienas. Kol Harry dalyvavo tėvo karūnacijoje, Meghan Markle pasiliko poros namuose Pietų Kalifornijoje su dviem mažamečiais jųdviejų vaikais – princese Lilibet ir princu Archie. Pastarasis šiandien švenčia savo ketvirtąjį gimtadienį.

Dar prieš kelias savaites buvo spėliojama, ar Harry ir Meghan dalyvaus karūnavimo ceremonijoje po to, kai jie apkaltino karališkąją šeimą rasizmu ir manipuliavimu žiniasklaida.

Pranešama, jog Harry vizitas Jungtinėje Karalystėje labai trumpas – iškart po ceremonijos komercinėmis oro linijomis „American Airlines“ atvykęs karališkosios šeimos atstovas išvyks atgal į JAV, praneša mirror.co.uk.

Tėvo karūnacijos ceremonijoje Harry, priešingai nei jo brolis Williamsas, neturės jokio vaidmens. Tikimasi, jog Velso princas ir sosto įpėdinis iškilmių metu atsiklaups prieš tėvą ir prisieks ištikimybę karaliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.