Mirė legendinė dainininkė Tina Turner

Trečiadienį mirė dainininkė Tina Turner. Apie 83-ejų amerikietės mirtį pranešė jos atstovai.

 Tina Turner.<br>AFP/Scanpix nuotr
 Tina Turner.<br>AFP/Scanpix nuotr
 Tina Turner.<br>AFP/Scanpix nuotr
 Tina Turner.<br>AFP/Scanpix nuotr
 Tina Turner.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Tina Turner.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 24, 2023, 9:41 PM, atnaujinta May 24, 2023, 11:29 PM

„Rokenrolo karalienė Tina Turner šiandien ramiai mirė eidama 83-iuosius metus po sunkios ligos savo namuose Šveicarijoje“, – teigiama pranešime.

Ji buvo viena sėkmingiausių roko ir R&B atlikėjų per visą muzikos istoriją. 1968 m. ji buvo įamžinta Holivudo Žvaigždžių alėjoje, o per visą savo karjerą laimėjo aštuonis „Grammy“ apdovanojimus. 2000-aisiais atlikėja oficialiai atsisveikino su didžiąja scena.

Tina Turner gimė 1939 m. Tikrasis jos vardas – Anna Mae Bullock. Atlikėja išgarsėjo dainuodama savo vyro Ike‘o Turnerio grupėje „Kings of Rhythm“. Čia ji ir gavo savo sceninį Tinos Turner vardą, kuriuo atlikėja buvo žinoma iki šiol. 

Tačiau jųdviejų santykiai ilgai netruko ir, būdama 18 metų, ji pastojo nuo grupės saksofonisto Raymando Hillo. Galiausiai nutrūko ir antrieji T.Turner santykiai, o atlikėja tapo vieniša mama. Šeiminę laimę ji rado 1986-aisiais sutikusi vokiečių muzikos prodiuserį Erwiną Bachą. Nuo 1995-ųjų pora kartu gyveno Šveicarijoje, o 2013-aisiais susituokė.

Vis dėlto net ir suradus gyvenimo meilę T.Turner gyvenimas nebuvo lengvas – 2018-aisiais iš gyvenimo pasitraukė vyriausiasis jos sūnus Craigas, o 2022-aisiais dėl sunkios ligos atlikėja neteko ir antrojo sūnaus Ronnie Turnerio.

Šlubavo ir pačios T.Turner sveikata – jai buvo diagnozuotas vėžys. Tačiau ji atsisakė chemoterapijos, nes bijojo šalutinių švitinimo padarinių, ir ilgai gydėsi homeopatiniais vaistais. Vis tik atlikėjos sveikata pablogėjo, atsirado inkstų nepakankamumas. 2017-aisiais jai buvo persodintas inkstas, o organo donoru tapo T.Turner vyras.

„Mano inkstai funkcionavo vos 20 procentų, reikėjo rinktis: arba nuolatinė hemodializė, arba inksto persodinimas, – tuomet pasakojo žvaigždė. – Tik persodinus donoro inkstą būčiau galėjusi daugmaž normaliai gyventi, bet buvo labai maža tikimybė jį gauti.“ 

Vis dėlto scenos legenda kovą prieš sunkią ligą pralaimėjo ir 2023-ųjų gegužės 24 d. iškeliavo Anapilin.

Populiariausi T.Turner muzikiniai kūriniai: „The Best“, „Proud Mary“, „I Don't Wanna Lose You“, „Steamy Windows“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.