Policijos akiratyje atsidūrė „Pink Floyd“ žvaigždė Rogeris Watersas: koncerto metu vilkėjo nacistinio stiliaus kostiumą

Grupės „Pink Floyd“ įkūrėjas Rogeris Watersas papiktino gerbėjus ir užsitraukė Berlyno policijos nemalonę. Vokietijos sostinėje vykusiame koncerte jis vilkėjo nacistinio stiliaus kostiumą ir pasirodymo metu mosikavo kulkosvaidžio imitacija. Berlyno policija pradėjo tyrimą dėl atlikėjo vilkėtos aprangos.

 Policijos akiratyje „Pink Floyd“ žvaigždė Rogeris Watersas: koncerto metu vilkėjo nacistinio stiliaus kostiumą.<br> Scanpix nuotr.
 Policijos akiratyje „Pink Floyd“ žvaigždė Rogeris Watersas: koncerto metu vilkėjo nacistinio stiliaus kostiumą.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2023, 3:34 PM

Socialiniuose tinkluose paskelbtame vaizdo įraše 79 metų muzikantas matomas scenoje, apsirengęs ilgu juodu paltu su ryškiai raudonom juostom ant rankų.

Pasirodymo metu vilkint šią aprangą jis šaudė į minią netikru kulkosvaidžiu. Asmuo, kuris pasidalino vaizdo įrašu, apkaltino R.Watersą „mėgdžiojus nacį“.

Berlyno policija pranešė, kad R.Watersui pateikti įtarimai dėl „žmonių nesantaikos kurstymo“.

„Jo vilkėtas kostiumas, praėjusią savaitę Berlyne vykusiame šou buvo laikomas galinčiu pažeisti aukų orumą, taip pat pritarti, šlovinti ar pateisinti smurtinį ir savavališką nacių režimo valdymą tokiu būdu, kuris sutrikdo visuomenės ramybę“, – sakė policijos atstovas.

R.Watersas šį kostiumą dėvėjo ir kituose savo koncertuose, taip pat panašūs kostiumai buvo rodomi 1982 m. filme „Pink Floyd: The Wall“.

Kiti Vokietijos miestai, įskaitant Miuncheną, Frankfurtą ir Kelną, bandė atšaukti Waterso koncertus, kai žydų grupės, įskaitant Centrinę žydų tarybą, apkaltino jį antisemitizmu.

Daugiau nei 100 demonstrantų susirinko prieš vieną iš jo koncertų su plakatais, palaikydami Izraelį ir priešindamiesi Rusijos invazijai į Ukrainą, rašo „The Algemeiner“.

Jis kaltinimus neigė, o pastangos sustabdyti koncertus buvo nesėkmingos. 

R.Watersas „Facebook“ paskyroje davė atsaką teigdamas, kad kritikuojama jo šou dalis turėjo būti „pareiškimas, prieštaraujantis fašizmui, neteisybei ir visų formų fanatizmui“.

„Bandymai pavaizduoti tuos elementus kaip kažką kitą yra nesąžiningi ir politiškai motyvuoti“, – rašė jis.

Watersas sakė, kad nepaisant pasekmių, jis „toliau smerks neteisybę ir visus tuos, kurie ją vykdo“.

Taip pat yra žinoma, kad atlikėjas priklauso palestiniečių vadovaujamam „Boikoto, investicijų atsiėmimo ir sankcijų“ judėjimui, kuris yra nukreiptas prieš Izraelį dėl teritorijų, kuriose palestiniečiai siekia valstybingumo, okupacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.