Jorko hercogienei Sarah Ferguson diagnozuotas vėžys

Jorko hercogienė Sarah Ferguson atskleidė, kad jai buvo diagnozuotas krūties vėžys. Po skaudžios žinios apie ligą hercogienei buvo atlikta skubi operacija.

Jorko kunigaikštienė.<br>Scanpix nuotr.
Jorko kunigaikštienė.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-26 13:08, atnaujinta 2023-06-26 13:22

63-ejų Sarah Ferguson pasidalijo užklupusios ligos istorija. Moteris teigė, kad įprastinę patikrą atidėliojo, nes buvo per „karšta diena“ kažkur vykti, tačiau jos sesuo Jane Ferguson, gyvenanti Australijoje, pareikalavo, kad Sarah nepraleistų patikros ir pasirūpintų savo sveikata.

Jorko hercogienė po netikėtos žinios ragina visas moteris būti atsakingesnėmis ir nepraleisti vizitų pas gydytojus.

Kalbėdama vienoje tinklalaidėje ji sakė, kad tai yra „gyvybiškai svarbu“, jog visi tikrintųsi dėl vėžio reguliariai, nes „tiek daug žmonių“ jos šeimoje mirė būtent nuo vėžio.

Ji paaiškino, kad jos patėvis Héctoras Barrantesas mirė nuo prostatos vėžio, būdamas vos 50 metų. Jos tėvas Ronaldas Fergusonas taip pat mirė nuo vėžio.

„Labai svarbu, kad visi žmonės eitų tikrintis, ne tik dėl krūties vėžio“, – sakė ji.

Jorko hercogienė atskleidė, kad po mamografijos, kurios metu aptiko krūties vėžį, jai buvo atlikta mastektomija.

Sarah pridūrė, kad jos tėvas Ronaldas po diagnozės ėjo į radijo laidas bei „ liepė žmonėms pasitikrinti“, tačiau tuomet jis sulaukė neigiamo atsako.

„Tačiau šiandien įrašome tinklalaidę, o rytoj man bus atlikta mastektomija. Labai svarbu, kad mes apie tai kalbėtume. Aš tai išgyvensiu. Man nerūpi, jei niekas nenori apie mane girdėti, aš tai darau, kad kuo daugiau žmonių nepamirštų pasirūpinti savo sveikata“, – pridūrė hercogienė.

Ji pridūrė, kad yra labai dėkinga ligoninės personalui, dalyvavusiam mamografijoje, kuomet aptiko jos krūties vėžį , ir tiki, kad jos patirtis „pabrėžia reguliaraus patikrinimo svarbą“.

Po operacijos privačioje Karaliaus Edvardo VII ligoninėje Merilebone, Londono centre , jai buvo pranešta, kad jos prognozė yra gera ir ji su šeima atsigauna Vindzoro mieste.

Atstovas spaudai teigė, kad Sarah nori „išreikšti savo didžiulę padėką visam medicinos personalui, kuris ją palaikė pastarosiomis dienomis“.

Prieš išleisdžiant gydymą tęsti namuose, hercogienė penkias dienas praleido Karaliaus Edvardo VII ligoninėje, kuria nuolat naudojasi karališkoji šeima.

Kunigaikštienė, buvusi princo Andrew žmona, yra princesės Eugenie (33 m.) bei princesės Beatričės (34 m.) mama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.