Grupės „The 1975“ lyderiui Matty Healy gresia nemalonumai: koncerto metu Malaizijoje pabučiavo vyrą

Britų indie roko grupės „The 1975“ vokalistas Matty Healy (34 m.) koncertuodamas su grupe Malaizijoje, muzikos festivalyje, susilaukė nemalonumų – pasirodymo metu nusprendė aistringai pabučiuoti kitą grupės narį, bosistą Rossą MacDonaldą.

Matty Healy.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Matty Healy.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 15, 2023, 8:42 AM

Nors dviejų vyrų bučinys šiais laikais jau nieko nebenustebintų ir LGBTQ+ bendruomenės palaikymas vis labiau auga visame pasaulyje, bet kai kuriose šalyse, tai vis dar yra neteisėta.

Malaizijoje galioja įstatymas, nurodantis, kad bet kokia seksualinė veikla tarp tos pačios lyties yra neteisėta, taip pat ir tarp translyčių žmonių.

„Good Vibes Festival 2023“ organizatorius britų grupei „The 1975“ pranešė, kad jie turi sumokėti virš 2 milijonų siekiančią baudą per septynias dienas.

Češyre gimę muzikantai koncertavo Malaizijoje, kurioje galioja griežti LGBTQ+ įstatymai. Po pasirodymo jiems buvo uždrausta atvykti į šią Azijos šalį.

Šalies teisėsaugos institucijos už tos pačios lyties santykius skiria keisčiausias bausmes, nuo mušimo rykšte iki įkalinimo ar laisvės atėmimo iki 20 metų.

Vokalistas M.Healy atviravo apie bučinio scenoje pasekmes su savo grupės „The 1975“ draugu Rossu MacDonaldu.

Matty niekada nebijojo atvirai pasisakyti apie savo pažiūras, tad ir šįkart tvirtai stojo kritikuoti Malaizijos įstatymų prieš homoseksualų santykius.

„Būti pastebėtam darant teisingus veiksmus, reikalauja pasišventimo ir atkaklumo – tik tuomet gauni atpildą. Aš ir Rossas vos nenusiskutome galvų, nes manėme, kad tikrai keliausime į kalėjimą. Nematau prasmės kviesti „The 1975“ į šalį ir tada sakyti, kas su kuo gali miegoti“, – teigė atlikėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.