Princų Harry ir Williamo nesantaika: viskas prasidėjo nuo atviro interviu

Pastaraisiais metais nesutarimai tarp princo Williamo (41 m.) ir princo Harry (39 m.) tik gilėjo. Brolių, kuriuos kadaise suvienijo tragiška motinos princesės Dianos (1961–1997) mirtis, santykiai pašlijo dėl drąsių karališkųjų titulų atsisakiusio bei Jungtinę Karalystę palikusio princo Harry pareiškimų.

 Princas Harry ir princas Williamas.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
 Princas Harry ir princas Williamas.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
 Princas Williamas ir Catherine Middleton.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
 Princas Williamas ir Catherine Middleton.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
 Meghan Markle ir princas Harry.<br> Zumapress/Scanpix nuotr.
 Meghan Markle ir princas Harry.<br> Zumapress/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 27, 2023, 5:41 PM

Laikydamiesi tradicijų vyresni karališkosios šeimos nariai nutarė nekomentuoti nei Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenančio princo Harry išleistos autobiografijos, nei pasirodžiusio „Netflix“ serialo. Tačiau karališkosios šeimos pyktis buvo aiškiai juntamas ir matomas po skandalingojo princo Harry ir Meghan Markle interviu su Oprah Winfrey 2021-ųjų kovą, rašo mirror.co.uk.

Princas Harry ir Meghan Markle tuomet tvirtino, kad neįvardytas karališkasis asmuo pareiškė pastabų apie sūnaus Archie odos spalvą dar prieš jam gimstant, o tai sukėlė kalbas dėl būsimos krizės Bakingamo rūmuose.

Kitą dieną po visą pasaulį prikausčiusio interviu princas Williamas su žmona Catherine Middleton pasirodė viešumoje, tad neišvengė apie tai žurnalistų klausimų. Pirmiausiai princas Williamas buvo paklaustas, ar po tokio atviro interviu juodu su broliu jau bendravo.

„Ne, aš su juo dar nekalbėjau, bet pasikalbėsiu“, – trumpai tuomet žurnalistams atsakė jis.

Tuomet „Sky News“ reporteris Inzamas Rashidas jo tiesiogiai paklausė, ar karališkoji šeima yra rasistai, tačiau jis tą iš karto paneigė.

Princo Harry ir Meghan Markle atvirame interviu buvo daugybė aštrių pasisakymų ir momentų, tačiau bene labiausiai nuskambėjo Meghan Markle pasisakymas apie Bakingamo rūmuose buvusias diskusijas dėl princo Archie odos spalvos.

„Tais mėnesiais, kai buvau nėščia, maždaug tuo pačiu metu, mes turėjom kelis pokalbius, kad jam nebus suteiktas saugumas, jam nebus suteiktas titulas… Taip pat pokalbiai bei susirūpinimas kokia jo oda bus, kai jis gims“, – tvirtino Meghan. „Tai man perdavė Harry, tai buvo pokalbiai, kuriuos šeima su juo turėjo. Buvo tikrai sunku juos vertinti kaip diskretiškus pokalbius“.

Vėliau Harry sakė, kad tokie komentarai buvo išsakyti, bet atsisakė nurodyti, kas jo šeimoje tokias diskusijas pradėjo. Jis Oprah Winfrey sakė, kad velioniai karalienė Elžbieta ir princas Philipas šiuose pokalbiuose tuomet nedalyvavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.