Princo Harry ir Karolio III pokalbis telefonu vėl įplieskė nesantaiką: nesutarimų vis daugėja

Žinia, kad princas Harry rengiasi išleisti savo atsiminimų knygą, apskriejo ne tik pasaulį, bet ir pasiekė tėvo karaliaus Karolio III ausis. Mirror.co.uk pranešama, kad karalius turėjo ne vieną galimybę aptarti šią temą su sūnumi ir išreikšti kritiką dėl naujosios knygos, tačiau atsisakė tą padaryti.

Princas Harry ir karalius Karolis III.<br>Scanpix/PC nuotr.
Princas Harry ir karalius Karolis III.<br>Scanpix/PC nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-08 09:47

Knygoje „Endgame: Karališkoji šeima ir monarchijos kova dėl išlikimo“ (angl. Inside the Royal Family and the Monarchy's Fight for Survival) autorius Omidas Scobie aptarė karaliaus Karolio III ir jo sūnaus princo Harry įtemptus santykius. Pasak autoriaus, princui Harry toliau rašant memuarų knygą „Atsarginis“, Karolis III turėjo daugybę progų aptarti ir išsakyti savo nuoskaudas, tačiau to nepadarė.

Visgi, visai neseniai Princas Harry, paskatintas savo artimo draugo, pats nusprendė pasikalbėti su savo tėvu telefonu. Pokalbis turėjo padėti sušvelninti jų santykius, tačiau situacija dar labiau paaštrėjo.

Artimas princo Harry draugas teigė: „Jis žinojo, kad jei nežengs pirmojo žingsnio, nesutarimai niekur nedings. Nebuvo jokių pakeltų balsų, jokių ginčų... bet karalius buvo šaltas, o ne atviras draugiškam ar geranoriškam dialogui.“

Skambučio tikslas ir iniciatyva nepasiteisino, Harry ir Karolio III santykiuose iki šiol tvyro didžiulė įtampa. Visgi, knygos autorius atskleidė, kad daugelis šeimos narių sukritikavo karaliaus atsaką į geranorišką princo Harry skambutį. „Situacija išties labai sudėtinga, tačiau vis daugiau karališkosios šeimos narių vis labiau nusivilia tuo, kad monarchas nesiteikia spręsti situacijos dėl visų gerovės“, – teigė artimas šaltinis.

O.Scobie atkreipia dėmesį, kad išleidus memuarus „Atsarginis“ buvo padaryta tik dar didesnė žala, o karališkosios šeimos ir Harry santykiai akivaizdžiai pablogėjo. Viešojoje erdvėje tvyro nuomonė, kad nesutarimai tarp karališkosios šeimos ir princo Harry greitai nedings.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.