Mirė aktorius Andre Braugheris išgarsėjęs seriale „Bruklinas 99“

Mirė gerai žinomas aktorius Andre Braugheris. A.Braugheris mirė būdamas 61-erių.

Aktorius Andre Braugheris.<br>JMAZ/MPI/Capital Pictures/Scanpix nuotr.
Aktorius Andre Braugheris.<br>JMAZ/MPI/Capital Pictures/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2023, 4:11 PM, atnaujinta Dec 21, 2023, 11:52 AM

Apie aktoriaus mirtį pirmadienį patvirtino jo atstovas spaudai.

Aktorius žinomas dėl savo gilaus, visiems gerai įsimenamo ir atpažįstamo balso.

Labiausiai A.Braugheris pasižymėjo ir išgarsėjo atlikęs policijos kapitono Reimondo Holto vaidmenį populiarioje komedijoje „Bruklinas 99“.

Taip pat jis laimėjo du apdovanojimus už geriausią antro plano aktoriaus vaidmenį komiškame seriale ir gavo keturias „Emmy“ nominacijas už R.Holto personažą.

A.Baugheris gimė 1962 metai Čikagoje, daugiavaikėje šeimoje, jis buvo jauniausias vaikas savo šeimoje.

Gavęs Stanfordo stipendiją, studijavo teatrą, o vėliau mokėsi Džuliardo dramos mokykloje.

Žinomo aktoriaus karjeros kelias buvo labai ilgas ir pelnęs netgi kelis „Emmy“ apdovanojimus.

Pirmasis jo vaidmuo filme buvo 1989 m. filme „Šlovė“, kuriame jis suvaidino Sąjungos kareivį, priklausantį vienam pirmųjų Amerikos pilietinio karo afroamerikiečių pulkų.

Šis filmas pelnė net tris „Oskarus“, įskaitant geriausio antraplanio aktoriaus apdovanojimą Braugherio kolegai Denzeliui Washingtonui.

Vėliau jis atliko daugybę vaidmenų televizijos filmuose, įskaitant klasikinio kriminalinio serialo „Kojakas“ atnaujinimą, kol pelnė kritikų pripažinimą pelniusioje policijos dramoje „Žmogžudysčių skyrius“: Gyvenimas gatvėje.

2010 m. laikraščio „Saugotojas“ straipsnyje Braugherio personažas detektyvas Pembletonas vadinamas „protingiausiu ir aštriausiu tardymo meno meistru“.

Jis du kartus buvo nominuotas „Emmy“ apdovanojimui, o 1998 m., paskutiniais metais, kai vaidino seriale, jį pavyko laimėti.

Antrąjį „Emmy“ Braugheris gavo už 2006 m. miniserialą „Vagis“, kuriame jis vaidino apiplėšimo vadą, balansuojantį tarp didelės rizikos operacijos ir šeimos kovų.

Per tris dešimtmečius trukusią karjerą jis iš viso 11 kartų buvo nominuotas „Emmy“ apdovanojimui ir dažnai vaidino vaidmenis, susijusius su kariuomene ir policija, įskaitant jo mylimą vaidmenį seriale „Bruklinas 99“.

2020 m. jis yra pasakojęs apie savo sudėtingus policijos vaizdavimo televizijoje aspektus.

„Po visų šių dešimtmečių, kai vaidinau šiuos personažus, pakėliau akis aukštyn ir pasakiau sau, kad tai buvo taip įsigalėję, kad jau buvau šio pasakojimo viduje ir tapau šios mitologijos auka, – sakė jis.

„Policininkai, pažeidžiantys įstatymą, kad „gintų įstatymą“, yra labai slidus dalykas. Tai suteikė licenciją pažeidinėti įstatymus visur“, - pridūrė žinomas vyras.

Daugelis buvusių žvaigždžių ir kūrėjų, dirbusių su A.Braugheriu, socialiniuose tinkluose dalijosi prisiminimais ir užuojautos žinutėmis dėl žinomo vyro netekties.

Braugherio kolega iš „Brooklyn Nine-Nine“ Terry Crewsas socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje rašė: „Man buvo didelė garbė pažinti tave, juoktis su tavimi, dirbti su tavimi ir 8 nuostabius metus stebėti tavo nepakeičiamą talentą. Tai skaudu“

„Tu mus palikai per anksti. Tu mane tiek daug išmokei. Amžinai būsiu dėkingas už patirtį pažinti tave. Ačiū tau už išmintį, patarimus, gerumą ir draugystę. Nuoširdžiausia užuojauta Jūsų žmonai ir šeimai šiuo sunkiu metu. Jūs parodėte man, kaip atrodo gerai nugyventas gyvenimas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.