Maksimui Galkinui uždrausta atvykti į Indoneziją: užsitraukė Rusijos nemalonę

Rusijos komikas Maksimas Galkinas (47 m.) neįleistas į Indoneziją. Draudimas buvo priimtas Rusijos valdžios institucijų paliepimu – komikas apkaltintas buvimu užsienio agentu.

Maksimas Galkinas su žmona Ala.<br>lrytas.lt koliažas.
Maksimas Galkinas su žmona Ala.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-31 21:54, atnaujinta 2024-01-31 22:06

M.Galkinas užsitraukė Rusijos valdžios nemalonę dėl to, kad pasmerkė valdžios karinius veiksmus Ukrainoje.

Rusijos komikas apie situaciją ir draudimą pranešė savo „Instagram“ paskyroje.

Pasak jo, draudimo priežastis buvo nurodyta beveik iš karto ir kelis kartus pakartota įvairių pasienio tarnybos pareigūnų:

„Buvo gautas Rusijos vyriausybės laiškas su prašymu manęs neįleisti į Balį. Jie man parodė laišką, bet, žinoma, mandagiai atsisakė atiduoti kopiją“, – rašė M.Galkinas.

Anot M.Galkino, darbo vizą jis buvo gavęs likus dviem dienoms iki kelionės ir visi jo veiklai reikalingi dokumentai buvo tvarkingi.

Dieną anksčiau žurnalistė Anna Mongayt rašė, kad M.Galkinui buvo uždrausta atvykti į Indoneziją, nes jo pasas buvo įtrauktas juodąjį sąrašą.

2023 metų spalį du Galkino renginiai Kazachstane buvo atšaukti, o priežastis nurodyta, kad dėl techninių priežasčių. 2024 m. sausio viduryje Galkino pasirodymai Tailande taip pat buvo atšaukti.

Nuo pat Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios M.Galkinas ne kartą pasisakė prieš karą. Jis su žmona Alla Pugačiova persikėlė į Izraelį. 2022 metų rugsėjį Rusijos teisingumo ministerija paskelbė M. Galkiną „užsienio agentu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.