Mirė filmo „Rokis“ žvaigždė C. Weathersas, įkūnijęs legendinį Apollo Creedą

Holivudo pasaulis gedi legendinio „Rokio“ filmo žvaigždės Carlo Weatherso. C.Weatherso šeima penktadienį pranešė, kad amerikiečių aktorius mirė. Jam buvo 76-eri.

 „Rokis IV“ filmo akimirka. C.Weathersas (kairėje) ir D.Lundgrenas.<br> CapitalPictures/Scanpix nuotr.
 „Rokis IV“ filmo akimirka. C.Weathersas (kairėje) ir D.Lundgrenas.<br> CapitalPictures/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2024, 10:14 PM, atnaujinta Feb 3, 2024, 8:45 AM

C.Weathersas tapo vienu iš neišdildomų „Rokio“ herojų, kur pirmuosiuose keturiuose filmuose įkūnijo Apollo Creedą. Per karjerą C.Weathersas vaidino ir tokiuose filmuose kaip „Grobuonis“, kur pasirodė šalia Arnoldo Schwarzeneggerio ar „Laimingasis Gilmuras“.

C.Weatherso šeima pranešė, kad aktorius užgeso ramiai miegodamas.

Buvęs amerikietiškojo futbolo aukščiausios lygos NFL žaidėjas „buvo išskirtinis žmogus, kuris nugyveno išskirtinį gyvenimą“, rašoma šeimos pranešime.

„Dėl vaidybos ir darbo filmuose, televizijoje, mene ir sporte, jis paliko neišdildomą žymę ir yra atpažįstamas visame pasaulyje bei įvairiausioms kartoms. Jis buvo mylimas brolis, tėvas, senelis, partneris ir draugas“, – BBC cituoja C.Weatherso šeimos pranešimą.

Didžiulio dėmesio sulaukusioje „Žvaigždžių karų“ franšizės serijoje „The Mandalorian“ vaidinęs C.Weathersas sulaukė ir savo kolegų pagarbos žinučių.

„C.Weathersas visada išliks legenda. Išskirtinis sportininkas, fantastiškas aktorius ir nuostabus žmogus. Mes be jo nebūtume sukūrę „Grobuonio“ ir tikrai nebūtume turėję tokio nuostabaus laiko jį kurdami“, – socialiniame tinkle „X“ paskelbė A.Schwarzeneggeris.

C.Weathersas gimė 1948 metais Naujajame Orleane. Futbolininko karjerą jis pradėjo San Diego valstijos universitete, kur mokėsi vaidybos. 1970 metais jis prisijungė prie „Oakland Raiders“ komandos.

Holivude jis praleido daugiau nei 50 metų, pasirodė daugiau nei 75 filmuose ir serialuose.

2021 metais jis buvo nominuotas „Emmy“ apdovanojimui už vaidybą „The Mandalorian“ seriale.

„Iškilus žmogus. Nuostabus tėvas, nuostabus aktorius ir nuostabus sportininkas. Koks tai žmogus! Visi jį mylėjo. Siunčiu meilę visai jo šeimai ir Carlui. Jis visada bus žinomas kaip tikra legenda“, – rašė kartu su juo ilgą laiką dirbęs Adamas Sandleris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.