Klastinga liga pasiglemžė žinomo aktoriaus Kennetho Mitchello gyvybę

Būdamas vos 49-erių mirė gerai žinomas Kanados aktorius Kennethas Mitchellas, kuris labiausiai žinomas dėl vaidmenų filmuose „Žvaigždžių kelias: atradimas“, „Marvel“ komiksų veikėjos filme „Kapitonė Marvel“.

Kennethas Mitchellas.<br>Supplied by Capital Pictures/Scanpix nuotr.
Kennethas Mitchellas.<br>Supplied by Capital Pictures/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2024, 11:02 AM

Aktorius mirė dėl šoninės amiotrofinės sklerozės (ALS) komplikacijų. Liūdna žinia apie vyro netektį buvo pasidalinta jo socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje.

„Sunkia širdimi pranešame, kad mirė Kennethas Alexanderis Mitchellas, mylimas tėvas, vyras, brolis, dėdė, sūnus ir brangus daugelio draugas

„Penkerius su puse metų K.Mitchellas susidūrė su daugybe siaubingų ALS iššūkių. Jis sugebėjo įveikti kiekvieną iš jų su grakštumu ir pasiryžimu gyventi visavertį ir džiaugsmingą gyvenimą kiekvieną akimirką“, – rašoma pranešime.

„Jis gyveno vadovaudamasis principais, kad kiekviena diena yra dovana ir kad niekada nevaikščiojame vieni. Jo gyvenimas yra puikus pavyzdys, koks visavertis gali būti žmogus, kai gyvena su meile, užuojauta, humoru, įtraukimu ir bendruomene“, – rašoma toliau.

Oficialioje filmo „Žvaigždžių kelias“ svetainėje paskelbtame pareiškime franšizė taip pat gedi dėl aktoriaus, kuris filme „Žvaigždžių kelias: atradimas“ (Star Trek: Discovery) atliko daugybę vaidmenų.

„Visa „Žvaigždžių kelio“ šeima reiškia užuojautą Mitchello šeimai, draugams, artimiesiems ir gerbėjams visame pasaulyje“, – rašoma jame.

Aktorius turėjo žmoną Susan May Pratt ir augino du vaikus, dukrą Lilah Ruby Mitchell bei sūnų Kallum Mitchell.

Kasmet JAV ALS diagnozuojama vidutiniškai 5 000 žmonių, tai progresuojanti neurodegeneracinė liga, pažeidžianti galvos ir nugaros smegenų nervines ląsteles. Simptomai: sunkumas vaikščioti, nerišli kalba, taip pat raumenų silpnumas, kuris ilgainiui paveikia kramtymą, rijimą, kalbėjimą ir kvėpavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.