Donaldas Trumpas metė akmenį į princo Harry daržą: „Tai neatleidžiama“

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas grasina deportuoti su šeima Kalifornijos valstijoje gyvenantį princą Harry ir nesaugoti jo kaip tai daro dabartinis Valstijų prezidentas Joe Bidenas.

Donaldo Trumpo kirtis: išrinktas JAV prezidentu svarstytų apie princo Harry deportaciją.<br>Lrytas.lt koliažas.
Donaldo Trumpo kirtis: išrinktas JAV prezidentu svarstytų apie princo Harry deportaciją.<br>Lrytas.lt koliažas.
Princas Harry.<br>Dutch Press Photo/Cover Images / scanpix nuotr.
Princas Harry.<br>Dutch Press Photo/Cover Images / scanpix nuotr.
Donaldas Trumpas<br>AP / scanpix nuotr.
Donaldas Trumpas<br>AP / scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2024-03-02 18:26

Prieš konservatorių konferenciją Vašingtone D.Trumpas užsiminė, kad jei vėl taps prezidentu galimai išsiųs Sasekso hercogą atgal į Jungtinę Karalystę rašoma mirror.com portale. Prezidentas neigiamai vertino ir princo pasitraukimą iš karališkos šeimos.

Apie tai buvęs prezidentas prabilo po princo Harry apsilankymo teisme. Kad galėtų pasilikti JAV ten princo buvo klausa ar 2023 m. pasirodžiusioje autobiografinėje knygoje „Atsarginis“ jis sakė tiesą apie narkotikų vartojimą.

D.Trumpas sunerimo, dėl Harry prisipažino, jog pirmą kartą kokainio jis pabandė septyniolikos ir tai nebuvo vienintelis kartas, kai karališkosios šeimos atstovas svaiginosi.

Vasario 16-ąją vykusiame teismo posėdyje buvo svarstoma ar princas Harry melavo apie narkotikų vartojimą vizos dokumentuose.

Teisme buvo keltas klausimas apie tai ar JAV nacionalinio saugumo departamentas tinkamai išdavė hercogui vizą, dėl minėto prisipažinimo vartojus kvaišalus.

Mirror.com pabrėžė, kad konservatorių valdomas Valstijų „Paveldo fondas“ ėmėsi teisinių veiksmų prieš J.Bideno saugumo departamentą su nuostata, kad jei kas nors anksčiau vartojo narkotikus, tai gali kelti iššūkių gaunat šalies vizą – anksčiau tokios nuostatos nebuvo.

D.Trumpas dienraščiui „Daily Express US“ sakė, kad yra supykęs ant pagrindinio konkurento J.Baideno, nes esą jo komanda saugo Harry dokumentus šiam leidžiančius gyventi šalyje.

„Aš jo nesaugočiau. Jis išdavė karalienę. Tai neatleidžiama. Jei tai priklausytų nuo manęs, jis būtų pats už save atsakingas“, – kalbėjo buvęs JAV prezidentas.

D.Trumpas pridėjo, kad Britų karališkoji šeima princui Harry buvo „per daug maloni“ po to „ką jis padarė“. Mirror.com priminė, kad televizijos laidoje „Labas rytas, Amerika“ Harry sakė svarstantis teikti prašymą tapti Amerikos piliečiu.

Į D.Trumpo mestus kaltinimus JAV vyriausybė atsakė, kad net jei knygoje princas prisipažino vartojęs narkotines medžiagas, tai nebūtinai yra tiesa. Jų teigimu, tai hercogas galėjo rašyti norėdamas paįvairinti knygos siužetą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.