Mirė ryškioji mados ikona Iris Apfel: prieš keletą dienų minėjo ypatingą progą

Anapilin iškeliavo verslininkė, mados ikona, interjero dizainerė amerikietė Iris Apfel. Apie 102-ejų ryškios asmenybės mirtį buvo pranešta šeštadienį.

Iris Apfel.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Iris Apfel.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Iris Apfel.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Iris Apfel.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Iris Apfel.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Iris Apfel.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Iris Apfel.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Iris Apfel.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 2, 2024, 11:47 AM, atnaujinta Mar 2, 2024, 2:37 PM

Širdį veriančia žinia Iris Apfel bendražygiai pasidalijo jos socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje.

„Iris Barrel Apfel rugpjūčio 29, 1921 – kovo 1, 2024“, – buvo paskelbta velionės paskyroje.

Vienas pirmųjų užuojautą dėl mados ikonos netekties pareiškė JAV dizaineris Tommy Hilfigeris

„Iris Apfel tapo pasaulinio garso mados ikona dėl savo neįtikėtino talento ne tik kaip menininkė, bet ir kaip kūrėja. Savo didžiule širdimi ir magišku prisilietimu prie kiekvieno sutikto žmogaus ji padarė nuostabią įtaką daugeliui žmonių“, – teigė T. Hilfigeris.

Užuojautą reiškė ir kitos garsios žvaigždės tokios, kaip – dainininkas Lenny Kravitzas, aktorė Hannah Waddingham bei kiti.

Vos prieš porą dienų, vasario 29-ąją, mados ikona atšventė savo pusę gimtadienio, o emocijomis bei šventės akimirkomis ji pasidalijo su gerbėjais.

„Jei skaičiuotume tik pusę pusės gimtadienių – būčiau vos 26 metų! Šiandien aš 102 su puse. Sveikinu su papildoma metų diena!“, – prieš keletą dienų rašė ji.

Verslininkė, mados ikona, interjero dizainerė amerikietė Iris Apfel galėjo didžiuotis ne tik savo darbais, bet ir 3 mln. sekėjų armija socialiniame tinkle „Instagram“. Savo profilyje moteris dalijosi įspūdingais drabužių deriniais, meno kūriniais ir net savo gerbėjų reakcijomis, kurių sulaukdavo gana dažnai.

Apie ją buvo sukurtas filmas „Iris“, be to, ši stiliaus deivė galėjo didžiuotis ir pagal jos įvaizdį sukurta lėle Barbe. Po pasaulį nuolat keliauvusi senolė lankė mados kolekcijų pristatymus, o dizaineriai džiaugėsi galėdami jai pasiūlyti vietą pirmoje eilėje.

„Neturiu jokių taisyklių – jei jos būtų, viskas, ką daryčiau, tai laužyčiau jas. Niekada negalvoju apie savo amžių, tokios mintys tiesiog praskrieja pro šalį. Tai tik skaičius. Esu įsitikinusi, kad būtent darbas prideda man sveikatos. Dievinu tai, ką darau, į savo veiklą sudedu visą širdį“, – yra sakiusi ši stilinga moteris.

Ji neturėjo vaikų – niekada nenorėjo, kad jos atžalas augintų auklė, o pati neturėjo tam laiko. Su vyru Carlu Iris pragyveno 68 metus. 2015-aisiais Carlas mirė sulaukęs 100 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.