Lenkų kilmės prancūzų režisieriui R. Polanskiui – nauji kaltinimai dėl nepilnametės išžaginimo

Lenkų kilmės prancūzų režisieriui Romanui Polanskiui vėl tenka gintis nuo kaltinimų nepilnametės išprievartavimu: neįvardyta moteris Kalifornijoje pateikė civilinį ieškinį prieš kino žvaigždę. R. Polanskis 1973 m. savo namuose Los Andžele tada nepilnametę merginą apsvaigino alkoholiu ir išprievartavo, spaudos konferencijoje sakė ieškovės advokatė Gloria Allred.

 Romanas Polanskis.<br> AFP/scanpix nuotr.
 Romanas Polanskis.<br> AFP/scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-13 16:41

Anot jos, teisėjas nurodė, kad procesas prasidės 2025 m. rugpjūtį. 90-metis R. Polanskis per savo advokatus atmetė kaltinimus. „Ponas R. Polanskis kategoriškai atmeta ieškinyje pateiktus kaltinimus ir mano, kad teismas yra tinkama vieta šiai bylai nagrinėti“, – sakoma jo advokato Alexanderio Rufus-Isaacso pranešime, su kuriuo susipažino agentūra dpa.

Ieškovė teigia, kad su R. Polanskiu susipažino viename vakarėlyje ir po kelių mėnesių sulaukė jo kvietimo papietauti. Režisierius esą žinojo, kad ji yra nepilnametė. R. Polanskis, anot moters, restorane ir savo namuose girdė ją tekila.

Jai pasidarė bloga. Ji esą prisimena, kad pabudo jo lovoje ir gynėsi nuo seksualinės prievartos. Ji aiškiai pasakiusi „ne“, tačiau R. Polanskis tai ignoravo. Ieškinyje kalbama apie išžaginimą, seksualinę prievartą ir dvasinių kančių sukėlimą.

Vykstant civiliniam procesui, kaltinamajam nereikia atvykti į teismą, sakė G. Allred. Neretai tokie ieškiniai, kai reikalaujama žalos kompensacijos, vietoj bylos baigiasi neteisminiu susitarimu.

R. Polanskis slapstosi nuo JAV teisėsaugos nuo 1978 m., kai jam buvo pareikšti kaltinimai dėl sekso su nepilnamete. Režisierius tada prisipažino turėjęs neleistinus santykius su 13-mete, tačiau žaginimą neigė. Jis pabėgo iš JAV, kai tapo aišku, kad kaltinamasis nuosprendis ir kalėjimo bausmė yra neišvengiami. Nuo tada R. Polanskis niekuomet nesilankė JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.