Paskelbti daugiausiai uždirbę Holivudo aktoriai: sumos – atima žadą

Amerikos verslo žurnalas „Forbes“ paskelbė daugiausiai praėjusiais metais uždirbusių Holivudo aktorių dešimtuką. Sąrašo viršūnėje Barbę įkūnijusi Margot Robbie ir ne vieną dešimtmetį TV ekranuose besipuikuojantis Adamas Sandleris.

Paskelbti daugiausiai uždirbę Holivudo aktoriai: sąrašo viršūnėje filmo „Barbė“ žvaigždės.<br>Lrytas.lt koliažas.
Paskelbti daugiausiai uždirbę Holivudo aktoriai: sąrašo viršūnėje filmo „Barbė“ žvaigždės.<br>Lrytas.lt koliažas.
Margot Robbie.<br>AP / scanpix nuotr.
Margot Robbie.<br>AP / scanpix nuotr.
Adamas Sandleris.<br>Schneider-Press/Frank Alt/SIPA / scanpix nuotr.
Adamas Sandleris.<br>Schneider-Press/Frank Alt/SIPA / scanpix nuotr.
Ryanas Goslingas.<br>REUTERS / scanpix nuotr.
Ryanas Goslingas.<br>REUTERS / scanpix nuotr.
Tomas Kruzas.<br>Darla Khazei/INSTARimages / scanpix nuotr.
Tomas Kruzas.<br>Darla Khazei/INSTARimages / scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 20, 2024, 6:36 AM

Kaip skelbiama britų portale Independent.com, Adamas Sandleris šokiravo gerbėjus, nes pirmą kartą nuo 2002 m. atsidūrė „Forbes“ geriausiai apmokamų aktorių sąrašo viršūnėje.

Žurnalas apskaičiavo, kad 2023 m. A.Sandleris uždirbo 73 mln. JAV dolerių (beveik 68 mln. Eurų). Milijonus aktorius susikrovė dėl pelningos sutarties su filmų produkcijos ir srautinių transliacijų kompanija „Netflix“.

Praėjusiais metais jis suvaidino komedijos tęsinyje „Žmogžudystės paslaptis 2“ ir šeimyniniame filme „Tu nekviečiamas į mano Bat Mitzvah“, taip pat jis įgarsino pagrindinį animacinio filmo „Leo“ personažą. 2023 m. aktorius prodiusavo ir kriminalinę juostą „Neteisėti giminaičiai“, o šiuo metu vaidina mokslinės fantastikos dramoje „Astronautas“.

Socialiniame tinkle „X/Twitter“ vienas gerbėjas rašė: „Faktas, kad Adamas Sandleris uždirba daugiau už Tomą Cruise'ą, man yra tiesiog neįkandamas“.

Antroje daugiausiai uždirbančių aktorių sąrašo vietoje atsidūrė Margot Robbie, kuri „Forbes“ skaičiavimais pernai uždirbo 59 mln. JAV dolerių (54 mln. Eurų).

Daugiausiai aktorei buvo sumokėta už pagrindinį vaidmenį hitu tapusiame filme „Barbė“, taip pat už dalyvavimą Veso Andersono filme „Asteroidų miestas“ ir už Emeraldo Fennello filmo „Saltburnas“ prodiusavimą.

Per pirmąjį savaitgalį JAV filmas „Barbė“ uždirbo daugiau nei 636 mln. JAV dolerių (582 mln. Eurų), o per tą patį laiką visame pasaulyje – daugiau nei 1 milijardą.

Trečias sąraše – Tomas Kruzas, uždirbęs 45 mln. JAV dolerių (41 mln. Eurų) už darbą veiksmo filme „Neįmanoma misija: mirtinas atpildas. Pirma dalis“, taip pat aktorius uždirbo ir už 2022 m. pasirodžiusį, tačiau vis dar transliuojamą filmą „Asai 2“.

Ketvirtąją vietą dalijasi Ryanas Goslingas ir Mattas Damonas uždirbę po 43 mln. JAV dolerių (39,4 mln. Eurų). R.Goslingas turtus susikrovė už pasirodymą filme „Barbė“, kur įkūnijo Keną.

M.Damonas pasirodė filme apie Michaelo Jordano ir „Nike“ partnerystę „Air“ ir didžiulio atgarsio sulaukusioje nevienam Oskarui nominuotoje kino juostoje „Openheimeris“.

Šeštoje 2023 m. sąrašo vietoje atsidūrė Jenifer Aniston, uždirbusi 42 mln. JAV dolerių (38,5 mln. Eurų) po to, kai kartu su A.Sandleriu vaidino filme „Žmogžudystės paslaptis 2“ ir „Apple TV+“ laidoje „The Morning Show“. Taip pat aktorė vis dar gauna dideles pajamas už praėjusiame amžiuje pradėtą rodyti serialą „Draugai“.

Septintoje vietoje atsidūrė Leonardo DiCaprio ir Jasonas Stathamas uždirbę 41 mln. JAV dolerių (37,5 mln. Eurų). L.DiCaprio vaidino Martino Scorsese'o „Oskarui“ nominuotame filme „Gėlių mėnulio žudikai“.

M.Stathamui metai buvo darbingesni – jis pasirodė filme „Operacija fortūna: apgaulės menas“, „Greiti ir įsiutę 10“, „Megalodonas 2: bedugnė“ ir „Nesunaikinami 4“.

Devintoje sąrašo vietoje puikavosi Benas Aflekas, kuris už pagrindinį vaidmenį filme „Air“, prodiusuotame jo paties kompanijos ir už reklamos sutartį su „Dunkin Donuts“ uždirbo apie 38 mln. JAV dolerių (34,8 mln. Eurų).

Dešimtoje vietoje atsidūrė Denzelis Vašingtonas uždirbęs 24 mln. JAV dolerių (beveik 22 mln. Eurų), daugiausia dėl pasirodymo veiksmo trileryje „Ekvalaizeris 3: paskutinė kova“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.