Žinomam amerikiečių modeliui diagnozuotas odos vėžys: ragina stebėti kūno pokyčius

Amerikiečių modeliui Christie Brinkley diagnozuotas odos vėžys. Moteris atskleidė, kad operacija jai buvo atlikta po to, kai ant veido pastebėjo „mažą taškelį“.

Žinomam amerikiečių modeliui diagnozuotas odos vėžys: ragina stebėti kūno pokyčius.<br>Lrytas.lt koliažas.
Žinomam amerikiečių modeliui diagnozuotas odos vėžys: ragina stebėti kūno pokyčius.<br>Lrytas.lt koliažas.
Christie Brinkley.<br>RW/MPI/Capital Pictures / scanpix nuotr.
Christie Brinkley.<br>RW/MPI/Capital Pictures / scanpix nuotr.
Christie Brinkley.<br>ROGER WONG/INSTARimages.com/Cove / scanpix nuotr.
Christie Brinkley.<br>ROGER WONG/INSTARimages.com/Cove / scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 21, 2024, 2:40 PM

Internete modelis sukėlė sensaciją, kai pasidalijo vaizdingomis nuotraukomis, kuriose užfiksuota, kaip buvo šalinamas minėtas taškelis.

Christie Brinkley yra amerikiečių modelis, aktorė ir verslininkė. Christie išgarsėjo visame pasaulyje pasirodžiusi žurnalo „Sprots Illustrated Swimsuit Isuues“ viršeliuose. Ji 25-ius metus buvo „CoverGirl“ veidas ir pasirodė ant daugiau nei 500 žurnalų viršelių.

70-ies supermodelis trečiadienį socialiniame tinkle „Instagram“ paskelbė sukrečiantį įrašą, kuriame atskleidė, kad jai buvo atlikta operacija po to, kai gydytojai ant veido aptiko bazinių ląstelių karcinomą.

Ji taip pat pasidalijo vaizdingomis žaizdos nuotraukomis po to, kai vėžys buvo pašalintas – taip pat ji paragino gerbėjus reguliariai tikrinti savo kūną dėl bet kokių pakitimų.

„Gera žinia man, kad bazinių ląstelių karcinoma buvo pastebėta anksti. Turėjau puikius gydytojus, kurie pašalino vėžį, o žaizdą susiuvo tobulai. Gera žinia jums, kad viso to galima išvengti, jei uoliai saugositės saulės.

Rimtai susimąsčiau šiek tiek per vėlai, todėl dabar tepsiuosi SPF 30, dėvėsiu ilgas rankoves ir plačią skrybėlę“, – rašė Christie.

Žvaigždė atskleidė, kad vėžys jai buvo diagnozuotas po to, kai į profilaktinį patikrinimą lydėjo vieną iš savo dukterų – ten moteris paprašė gydytojo ištirti „mažą taškelį“ ant jos veido.

„Reguliariai tikrintis visą kūną yra privaloma. Patikrinimo metu gydytojas apžiūrėjo kiekvieną dukros strazdanėlę su didinamuoju stiklu.

Tai nebuvo mano vizitas, todėl neketinau nieko sakyti, bet pačioje pabaigoje paprašiau, kad jis pažiūrėtų į mažą taškelį, kurį jaučiau tepdama makiažo pagrindą. Pažvelgęs gydytojas ir iš karto suprato, kad reikia atlikti biopsiją.

Taigi pasirūpinkite savimi ir jau šiandien užsiregistruokite profilaktiniam patikrinimui. Bei pasitepkite (SPF 30, – aut. past.), draugai!“, – dalijosi modelis.

Skelbiant šią naujieną britų portalas Dailymail.com pridėjo, kad bazinių ląstelių karcinoma (BLK) – nemelanominis odos vėžys.

Daugiausia jį sukelia per didelis saulės arba soliariumų ultravioletinių spindulių poveikis.

BLK gali atsirasti bet kurioje, tačiau dažniausiai pasitaiko saulės veikiamose vietose, pavyzdžiui, ant veido, kaklo ir ausų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?