Sovietinės popmuzikos žvaigždė A. Pugačiova Rusijoje gali būti paskelbta „užsienio agente“

Rusijos prokurorai kreipėsi į Teisingumo ministeriją su prašymu sovietinės popmuzikos karalienę Alą Pugačiovą pripažinti „užsienio agente“, pranešė valstybinė naujienų agentūra RIA.

Sovietinės popmuzikos žvaigždė A. Pugačiova Rusijoje gali būti paskelbta „užsienio agente“.<br>Lrytas.lt koliažas.
Sovietinės popmuzikos žvaigždė A. Pugačiova Rusijoje gali būti paskelbta „užsienio agente“.<br>Lrytas.lt koliažas.
Ala Pugačiova.<br>Instagramo nuotr.
Ala Pugačiova.<br>Instagramo nuotr.
Ala Pugačiova.<br>Instagramo nuotr.
Ala Pugačiova.<br>Instagramo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 29, 2024, 8:17 PM

74 metų A. Pugačiova, sovietinė, o vėliau ir posovietinė scenos žvaigždė, kritikavo karą Ukrainoje. 2022 metų rudenį ji paskelbė išvykstanti iš Rusijos į Izraelį ir prieš tai paprašė Rusijos valdžios institucijų pripažinti ją „užsienio agente“, taip solidarizuodamasi su savo vyru Maksimu Galkinu, kuris taip pat pasisakė prieš karą ir gavo tokį pat statusą.

Pasak „Laisvės radijo“, komentatoriai spėlioja, kad „užsienio agento“ statusas gali būti suteiktas per dainininkės 75-ąjį gimtadienį. Jos gimtadienis, balandžio 12 diena, šiemet sutampa su penktadieniu, t. y. savaitės diena, kai Teisingumo ministerija tradiciškai skelbia naujus „liaudies priešų“ sąrašus.

A. Pugačiova yra viena iš garsiausių Rusijos žmonių – iš kartos į kartą žinoma dėl tokių hitų, kaip 1982 metų jos daina „Milijonas raudonų rožių“ ir 1978 metų filmas „Moteris, kuri dainuoja“.

Praeityje A. Pugačiovą sveikino ir prezidentas Vladimiras Putinas, ir jo pirmtakas Borisas Jelcinas. Kai 2022 metais mirė Michailas Gorbačiovas, ji gyrė paskutinį sovietų lyderį už tai, kad jis leido laisvę ir atsisakė smurto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.