Angelinos Jolie ir Brado Pitto skyrybų byloje skrieja nauji kaltinimai vyrui dėl smurto

Aktorės Angelinos Jolie (48 m.) ir jos buvusio vyro, aktoriaus Brado Pitto (60 m.) skyrybų byloje – naujas posūkis. Naujame tiesmo dokumente moteris teigė, kad vyras prieš tariamą 2016 m. incidentą lėktuve, dėl kurio pora išsiskyrė B.Pittas smurtavo prieš A.Jolie.

Angelina Jolie ir Bradas Pittas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Angelina Jolie ir Bradas Pittas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2024, 10:27 PM

Vykstant poros teisiniam ginčui dėl jų vyninės „Château Miraval“ nuosavybės, aktorės teisininkų komanda pateikė naują prašymą paviešinti pranešimus, kurie, jų teigimu, įrodytų, kad B.Pittas neleido jai parduoti savo vyninės dalies jam, nebent ji pasirašytų „sunkesnį NDA“.

Naujajame prašyme buvo pateikta keletas teiginių. Teismo dokumentuose teigiama, kad aktorius „anksčiau fiziškai smurtavo prieš A.Jolie“, nors anksčiau vyras griežtai neigė visus įtarimus dėl prievartos.

B.Pittui artimas šaltinis sakė laikraščiui „The Mirror“: „Tai įprastas elgesio modelis – kai tik priimamas kitai pusei nepalankus sprendimas, jie nuolat pasirenka pateikti klaidinančią, netikslią ir (arba) nereikšmingą informaciją, kad atitrauktų dėmesį.

„Vyko ilgas globos procesas, kuriame buvo nagrinėjama visa jų santykių istorija, o visus įrodymus išklausęs teisėjas vis tiek suteikė vyrui 50/50 vaikų globos teisių.“

Angelinos teisininkų komanda paprašė teisėjo priversti Bradą ir jo investicinę bendrovę „Mondo Bongo“, kurios lėšomis jis įsigijo „Château Miraval“ akcijų paketą, pateikti dokumentus, susijusius su jo raginimu sudaryti „griežtesnį“ ir „platesnį“ NDA, kad moteris galėtų jam parduoti savo vyninės dalį.

Ketvirtadienį Los Andželo apygardos aukštesniajam teismui pateiktame ieškinyje, su kuriuo susipažino laikraštis „LA Times“, teigiama, kad A.Jolie prašomi dokumentai yra „labai svarbūs“. Jos advokatas Paulas Murphy taip pat apkaltino B.Pittą „nesiliaujančiomis pastangomis kontroliuoti ir finansiškai nusavinti“ jo klientę.

Anksčiau vyras kaltino savo buvusią žmoną ir jos investicinę bendrovę „Nouvel“ slapta pardavus jos dalį jų vyno darykloje, kad „pasisavintų pelną, kurio ji neuždirbo, ir investicijų, kurių ji nepadarė, grąžą“. 2022 m. vasario mėn. ieškinyje jis teigė, kad jo investicijos į verslą „beveik 50 mln. dolerių viršijo Jolie investicijas“. 2022 m. spalį Jolie pateikė priešpriešinį ieškinį, teigdama, kad pora nebuvo sudariusi susitarimo dėl abiejų šalių sutikimo parduoti bet kuriai iš jų priklausančias vyninės akcijas.

Ketvirtadienį pateiktame ieškinyje žinomos moters advokatas taip pat apkaltino buvusį vyrą „bandymu nuslėpti prievartos, kontrolės ir slėpimo istoriją“. Jolie teisininkų komanda paprašė B.Pitto paaiškinti, kodėl jis pasitraukė iš jų numanomo susitarimo, pagal kurį jis turėjo nupirkti jos vyninės akcijų paketą.

Moters advokatas teigia, kad atsakymas susijęs su užantspauduotais dokumentais, kuriuos A.Jolie pateikė buvusios poros ginče dėl globos. Dokumente teigiama, kad: „Angelina ir jos tėvai, kaip ir ji, buvo išvykę į užsienį: „Kai A.Jolie pateikė įrodymus globos byloje, ji stengėsi juos užantspauduoti, kad nė vienas visuomenės narys negalėtų jų pamatyti.

„Tačiau moters užantspauduoti dokumentai, kuriuose buvo elektroniniai laiškai, numatomų šeimos narių parodymų santraukos ir kiti įrodymai, sukėlė vyrui baimę, kad informacija galiausiai gali tapti vieša.“ B.Pitas tariamai pareikalavo, kad A.Jolie „sutartimi įsipareigotų tylėti“ pasirašydama NDA, sakoma pareiškime.

Naujuose dokumentuose pateiktas kaltinimas dėl fizinio smurto B.Pitto ir A.Jolie santuokoje. Dokumentuose teigiama: „Nors Brado fizinis smurtas prieš Angeliną prasidėjo gerokai anksčiau nei 2016 m. rugsėjo mėn. šeimos kelionė lėktuvu iš Prancūzijos į Los Andželą, šio skrydžio metu jis pirmą kartą fizinį smurtą nukreipė ir prieš vaikus. Tada moteris iš karto jį paliko“.

Pora išsiskyrė po to, kai A.Jolie pareiškė, kad 2016 m. B.Pittas buvo apsvaigęs nuo alkoholio ir fiziškai smurtavo prieš ją ir jų vaikus skrydžio namo metu po dviejų savaičių atostogų su vaikais. Naujausiame pareiškime, pateiktame po incidento lėktuve tyrimo, moters advokatai teigė, kad žvaigždė „niekada nepateikė kaltinimų, nes manė, kad geriausia būtų, jog vyras prisiimtų atsakomybę ir padėtų šeimai atsigauti po jo sukelto potrauminio streso“. A.Jolie pirmą kartą pareiškė kaltinimus dėl 2016 m. skrydžio 2022 m. Tuo metu B.Pitto advokatas paneigė šiuos teiginius ir sakė, kad jis sulaukė „visų rūšių asmeninių išpuolių ir iškraipymų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.