Kauno areną persmelkė kosminis krepšinio jausmas

Faktai apie areną

M.Patašius
M.Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Aug 24, 2011, 7:22 PM, atnaujinta Mar 28, 2018, 10:33 PM

Teatralizuotu moderniojo šokio ir hiphopo šokėjų bei pagrindinio vakaro veikėjo svajojančio berniuko pasirodymu prasidėjusi šventė šlovino istorines Lietuvos praeities kovas ir numatė ateities pergales.

Šokis ir šviesos efektai aikštėje sukūrė mūsų kraštui simbolinius reginius. Vienybę simbolizavo žaltys, jėgą tauras, tvirtumą ąžuolas, polėkį ir veržlumą sakalas.

„Žalgirio“ arenos atidarymą taip pat papuošė kompozitoriaus Vidmanto Bartulio ir poeto Gintaro Patacko sukurta oratorija „Tas kosminis krepšinio jausmas“.

Drauge su Kauno miesto simfoniniu orkestru ir Kauno choru kūrinį atliko žinomi solistai Asmik Grigorian, Edgaras Montvidas ir Kristina Jatautaitė bei dainininkas Gabrielius Liaudanskas-Svaras.

Prieš oratoriją širdį virpinančius žodžius skaitė legendinis Lietuvos krepšininkas Modestas Paulauskas.

Į atidarymo iškilmes atvyko prezidentas Valdas Adamkus su žmona Alma, premjeras Andrius Kubilius, „FIBA Europe“ generalinis sekretorius Naras Zanolinas, daugybė Seimo narių ir kitų šalies politikų, užsienio valstybių ambasadoriai, verslo, sporto, kultūros atstovai.

Naująjį statinį pašventino Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius.

Žiūrovai arenos atidaryme ypač pasigedo vieno geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkų Arvydo Sabonio. Aukštaūgis viešėjo Jungtinėse Amerikos Valstijoje, kur buvo pagerbtas Springfildo mieste esančiame Šlovės muziejuje.

Po atidarymo iškilmių iki krepšinio dvikovos kviestiniai svečiai spėjo pasivaišinti gausiai besiliejusiu vynu ir brendžiu, mėgavosi braškėmis ir nedideliais sumuštiniais su mažaisiais aštuonkojais, pašteto rutulėliais.

Pirmoji lietuvių krepšininkų kova sausakimšoje arenoje virto sirgaliams dovanota pergalinga fiesta. Ispanų rinktinę mūsiškiai nugalėjo rezultatu 88:76.

Arena taps ne vien krepšinio karalyste. Joje vyks kultūros renginiai, koncertai.

Faktai apie areną

Daugiau nei dešimt metų brandinta idėja pastatyti areną įgyvendinta laikinosios sostinės Nemuno saloje.

Areną projektavo kaunietis architektas Eugenijus Miliūnas.

Statybos darbus vykdė bendrovė „Vėtrūna“.

Arenos statybos iškilmingai užkasant simbolinę kapsulę prasidėjo 2008 metų rugsėjo 26 dieną.

Baigti statinį iš pradžių buvo numatyta iki 2010-ųjų spalio, tačiau jos atidarymas, įvykęs šių metų rugpjūčio 18 dieną, buvo atidėtas tris kartus.

Statybos kainavo apie 170 milijonų litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.