75-ąjį gimtadienį atšventęs operos solistas E. Kaniava: „Mano dopingas – jauni talentingi žmonės“

Liepos 1 dieną 75-ąjį gimtadienį atšventęs operos solistas Eduardas Kaniava sako, kad jubiliejų nelabai mėgsta – prieš penkerius metus per savo didžiąją metų šventę jis net buvo išjungęs mobilųjį telefoną. Tačiau, kaip pats sakė, dėl to labai gailisi ir šiemet su mielu noru priima draugų, kolegų ir artimų žmonių sveikinimus.

E. Kaniava labiau už viską norėtų stiprios sveikatos ir dar bent kelerius metus padainuoti.<br>P. Lileikis
E. Kaniava labiau už viską norėtų stiprios sveikatos ir dar bent kelerius metus padainuoti.<br>P. Lileikis
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Jul 3, 2012, 4:08 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 11:50 AM

„Kai susikaupia tiek metų, vis dėlto labai smagu juos kažkaip paminėti. Tai – lyg atsiskaitymas už tą praėjusį penkmetį“, – portalui lrytas.lt sakė jis. Solistas užsiminė, kad didelio baliaus nebuvo – jis šią sukaktį atšventė ramiai ir jaukiai su savo šeimos nariais.

E. Kaniava sakė, kad jį labai nudžiugino prezidentės Dalios Grybauskaitės ir Seimo pirmininkės Irenos Degutienės sveikinimai. Pasak jo, toks dėmesys valstybiniu mastu jam labai brangus ir malonus.

Operos solistas užsiminė, kad pūsdamas gimtadienio torto žvakutes jis pagalvojo, jog labiau už viską norėtų stiprios sveikatos ir dar bent kelerius metus padainuoti. „Mano kasdienis dopingas – bendravimas su jaunais talentingais žmonėmis, kurių daugelis jų – mano mokiniai“, – užsiminė jis.

Šiemet gausių sveikinimų sulaukęs E. Kaniava sako, kad dovanų nemėgsta sureikšminti, tačiau šiemet su sveikinimais jis sulaukė gausybės gėlių. Iš naujo istorija susidomėjusį solistą labai nudžiugino gimtadienio proga gautos knygos, istorinė literatūra.

Anksčiau save neprietaringu laikęs E. Kaniava išsidavė, kad kartais nori nenori tenka patikėti magiškais dalykais. „Man labai patinka skaičius 7. Jūs pagalvokit – gimiau 1937 metais, septintą mėnesį, juk viskas turi prasmę“, – pasakojo jis.

Pasak atlikėjo, su savimi jis visuomet turi ir magišką talismaną – pirmaisiais draugystės metais žmonos padovanotą žiedą. „Buvome išvykę į JAV. Ten ji man nupirko ir vėliau padovanojo žiedą, kurio aš šiaip nemūviu, tačiau eidamas į sceną – nesvarbu, ką bedainuočiau – visuomet juo pasipuošiu“, – prisiminė jis.

Be sėkmę nešančio žiedo jis nežengė dainuoti net ir tuomet, kai jam teko vaidinti varguolį operoje „Porgis ir Besė“. „Ten tas žiedas nelabai tiko, tad norėdamas, kad jo nesimatytų, aš jį apvyniojau specialia juostele, nugrimavau ir tik tada ėjau“, – juokėsi jis. Dainininkas atskleidė, kad dėl to džiaugiasi ne tik jis pats, bet ir jo žmona.

E. Kaniava juokais prisipažino, kad jis neturi jokių pomėgių, nes visa jo veikla yra susieta su jo profesija. „Viskas sukasi aplink operos sceną. Čia turbūt mano bėda“, – sakė jis.

Šiuo metu E. Kaniava jau gyvena savo artimiausiais planais ir žvelgia į ateitį. Rugpjūčio mėnesį jis dalyvaus Palangoje vyksiančiame Birutės Petrikytės tradiciniame renginyje, jame E. Kaniavai bus paskirtas komisijos pirmininko vaidmuo.

Tačiau didžiausia šventė, kurios jis šiuo metu laukia, – spalio 6-ąją vyksiantis jubiliejinis solisto koncertas, kuriame jis pasirodys drauge su savo mokiniais. „Tai bus dviejų dalių koncertas Operos ir baleto teatre, diriguos Martynas Staškus. Turėtų būti labai gražu“, – šypsojosi jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.